Атрактивните идеи за дизайн на цветни бани, които ще ви накарат да се влюбите в тях

Спомняте ли си кога за последен път се влюбихте в банята си? Вероятно не, нали? Повечето от нас изпитват безразличие към баните си – те са функционални и това е всичко. Но какво ще кажете, ако ви кажем, че има начин да превърнете банята си в красиво пространство, което ви кара да се чувствате добре всеки път, когато влезете вътре? С помощта на някои прости дизайнерски идеи и акцентни цветове можете да превърнете една недотам красива баня във фантастично спа убежище.

Добавяне на цвят

Когато става въпрос за добавяне на цвят, е важно да изберете правилния нюанс или цвят за вашата баня. В края на краищата, не искате да промените изцяло външния вид на помещението, а по-скоро да подобрите и подчертаете това, което вече е там. Ако имате традиционна баня, може да изберете по-нежен цвят, например син или зелен. От друга страна, банята с модерна тематика е идеалното място да проявите творчество с по-смели нюанси като розово, жълто или червено. Който и цвят да изберете, не се страхувайте да експериментирате с различни нюанси и оттенъци, за да създадете едно наистина уникално пространство!

 

Декоративни акценти от плочки

Ако искате да превърнете банята си в цветно пространство, опитайте се да я украсите с декоративни плочки. Те се предлагат в широка гама от цветове и покрития, така че не би трябвало да е твърде трудно да намерите нещо, което да отговаря на вкуса ви. Освен това декоративните плочки за баня са фантастичен начин да добавите цвят и шарка в банята си.

 

Инсталиране на дъждовен душ

Следващата стъпка е инсталирането на дъждовен душ. Ако сте като нас, вероятно свързвате дъждовните душове с луксозните спа центрове и хотели. Е, няма причина да не можете да изпитате същия лукс в дома си! Горещо ви препоръчваме да инсталирате дъждовен душ в банята си. Тя не само ще направи ежедневието ви по-приятно, но и ще бъде спиращо дъха допълнение към вашия интериор. С широка гама от стилове и покрития, от които да избирате, намирането на перфектната дъждовна душ глава не би трябвало да е твърде трудно.

 

Освежете помещението с бяло и светли тела

Ако в банята ви липсва светлина, може да опитате да монтирате няколко осветителни тела, за да осветите обстановката. Препоръчваме ви да инсталирате осветителни тела, които излъчват топъл, жълт оттенък, тъй като те обикновено са най-успокояващи и релаксиращи. Друг начин да освежите банята си е като боядисате стените в бяло. Белите стени са непреходни и могат лесно да се съчетаят с всеки цвят или декоративни плочки. Да не говорим, че те са чудесен начин малката баня да изглежда по-голяма!

 

Има толкова много неща, за които трябва да помислите и да вземете предвид при обновяването на банята. От подовата настилка до плочките, от декорацията до осветителните тела – всичко е от значение! Ето защо е важно да направите проучване и да изберете най-добрите материали, които да отговарят на вашите нужди и начин на живот.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.