Видове дръжки на вратите: Коя да изберете?

Искате ли да смените обкова на вратите на вашия дом? Търсите типа ключалка, която най-добре отговаря на вашите нужди и вкус? 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА И КАК ДРЪЖКАТА РАБОТИ ВЪТРЕШНО?

Резето е и ще продължи да бъде основният механизъм, който ни позволява перфектно да отваряме и затваряме врати или прозорци от всякакъв вид. Предмет от бита, който с течение на времето се е развил както по отношение на безопасността, така и по отношение на естетиката.

Резетата имат функция, наречена заключване, която, както подсказва името й, затваря врати или прозорци, позволявайки желаната допълнителна поверителност.

Всеки един от тези модели се състои от торбичка или кутия, която защитава механизма и където се съдържат другите части на ключалката. От вътрешната страна на ключалката са, от една страна, квадратчетата за намиране на копчета или активиране на ключалката. Но също така дръжката, плочата и винтовете за фиксиране на резето към вратата.

 

ВИДОВЕ ДРЪЖКИ

Има няколко модела и типа ключалки , които можете да намерите на пазара, въпреки че най-известните са:

  •  ТРЪБЕН

Тръбните ключалки са най-основните видове ключалки, използвани за люлеещи се врати. Работата му е проста и отговаря за отварянето и затварянето на вратата чрез спускане на дръжката на нейната дръжка или манивела.

  •  СТАНДАРТНА КУТИЯ

Моделът с резе със стандартна кутия има същия механизъм като тръбните ключалки, но с допълнително подсилване. Те са най-използваните хардуерни продукти за инсталиране на врати, където потребителят иска да добави плюс за сигурност.

  • ЕДИНЕН КАСИЕР

Те са най-използваният тип резе на дървени врати. Тези фитинги са произведени с два изходни отвора, единият за преминаване през квадрата на дръжката и друг за превключвателя. Сред най-забележителните му предимства е, че има одобрени мерки, така че всички модели, които можете да намерите на пазара, ще се впишат перфектно във всяка врата.

  •  МАГНИТИ

За врати от висок клас, като тези, които се намират в магазини или вторични домове, намираме магнитни ключалки. Модел или хардуер от висок клас, използван върху лакирани врати за повишаване на сигурността срещу кражба.

Източник: Ключар 24 – Денонощни ключарски услуги

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.