Грубите грешки, които могат да попречат в борбата с висок индекс на телесната маса

index-telesna-masa

Много често се допускат елементарни грешки, които могат да провалят усилията ви отново да обуете любимите си дънки. Ако стрелката на кантара не помръдва надолу или теглото ви намалява за известно време и след това отново скача, това със сигурност е признак за неправилен подход. Експертите съветват да не:

Разчитате на диети за бързо справяне с висок ИТМ

Решени сте да свалите 5 килограма за една седмица и се обръщате към катастрофалните диети. Може би консумирате само грейпфрути, лимони или зеле всеки ден? Със сигурност понижавате дневният прием на калории до под 1000 и ето, чудото се случва и вие наистина сваляте излишните 5 килограма.

Когато обаче приемате толкова малко калории, обучавате тялото си да забави обмяната на веществата. След като спрете диетата, всички органи на тялото ще изгарят калориите много по-бавно и е нормално, за много кратко време да си върнете старите килограми, а може би и някой друг отгоре.

Пропускате закуската

Това може да ви изглежда като лесен начин за избягване на известно количество калории, но резултатът може да бъде непрестанен глад през останалата част от деня. Най-вероятно ще търсите постоянно „нещо за хапване набързо“, големи порции на обяд и в крайна сметка общият брой на калориите за деня ще надхвърлят тези, които са били приети при нормално хранене с включена закуска.

Ако сутрин закусите с храни, които са богати на протеини и фибри, това ще намали глада ви през целия ден. Нашето проучване показа, че хората, които закусват редовно сутрин, е много по-вероятно да поддържат здравословно тегло.

Губите следите на снаксовете и закуските между основните хранения

Може би следите броят на калориите с педантична точност по време на основните хранения, но какво да кажем за всички тези похапвания между тях? Много често не отчитаме наличието на пакет солети или чипс, които с удоволствие консумираме докато стане време за обяд или вечеря. Всички тези безсмислени калории, които приемаме могат да саботират иначе добре планираната диета.

Източник: https://shop.4fitness.bg/

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *