За какво да внимавате при избор на офис или апартамент под наем?

Въпреки че в днешно време всичко се открива с лекота – от хранителни продукти и дрехи до имоти за закупуване или под наем, ако искате да наемете жилище или офис в района на град София, трябва да бъдете внимателни относно някои обстоятелства. Кои са аспектите, върху които да помислите и как да избегнете рискове?

Търсене на офис под наем в района на град София – кое да съобразите?

Ако търсите офис под наем София, има някои важни обстоятелства, на които да обърнете внимание и да съобразите. Това са:

  1. Обещание / Реалност – много често в обявите нещата са представени по идеализиран начин и могат да съществуват различия между обещаното в описанието и реалността. Важно е да съобразите това и да търсите несъответствия, които да избегнете в ранен етап.
  2. Локация – обърнете внимание на точната локация, описана в обявата, както и дали тя съответства на вашите критерии за търсене. Ако искате имот в по-централните части, периферията или предградията, то е важно да конкретизирате това, за да си спестите време в неподходящи огледи или уговорки със собствениците.
  3. Тип на имота – преценете дали предложенията в интернет пространството или тези, предоставени от вашата агенция за недвижими имоти, отговарят на желанията ви.
  4. Сигурност и удобства – дали обектът е охраняем, дали има контрол на достъпа до сградата и отделните офиси, има ли системи за наблюдение.
  5. Състояние – има ли нужда от ремонтни дейности, какво е състоянието на инфраструктурата, има ли налично оборудване, необходима ли е адаптация. 

Желание за наемане на апартамент в столицата – важни аспекти, касаещи правилния избор

Когато избирате апартамент, който да наемете в района на град София, трябва да помислите за следните аспекти:

  • район – удобен ли е районът, намирали се в близост до работата ви, градски транспорт, търговски обекти, болнични, училищни заведения или детски градини;
  • големина – трябва да определите колко голям обект ви е необходим. Едни от най-предпочитаните са двустайни апартаменти София, но съществуват още ателиета, едностайни, тристайни, мезонети;
  • какво е състоянието на имота и има ли забележки? – важно е да обърнете внимание на състоянието на фасадата, вътрешното обзавеждане и разположение, наличното оборудване. Бъдете нащрек и проверете за козметични или по-съществени забележки, които не са описани от собственика в обявата, както и за течове, мухъл и други.

Как да избегнете рискове при избор на имот под наем?

Да направите предварително проучване на конкретния имот, който искате да наемете, не е достатъчно, за да си спестите всички главоболия. Понякога е необходима професионална намеса.

Екипът на 7estate.bg съветва да се насочите към агенция за недвижими имоти. Брокерите имат опит, професионални знания и умения, владеят преговори, знаят кои са силните и слабите места на районите в София. Освен това, те ще следят за всички законови аспекти, клаузите на договора за наем и изрядността на конкретния имот.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.