Избор на крепежни елементи за гипсокартон

Един от най-популярните и достъпни строителни материали днес е гипсокартонът, той се използва за изравняване на повърхността на стените и таваните, както и за създаване на различни интериорни елементи, включително арки, ниши, рафтове.

Лесно е да се работи с този материал, а цената му е малка, което обяснява такава популярност, основното е да изберете правилния тип листове и да закупите крепежни елементи, включително самонарезни винтове за гипсокартон. При нужда от специалисти за монтиране на окачени тавани или гипсокартон за стени можете да се свържете с майстори за гипсокартон.

 

Видове метални профилни връзки

 

За монтиране на гипсокартон върху всякаква повърхност можете да използвате рамка, изработена от дървена греда или метален профил.

Ако работата се извършва в мокро помещение, тогава е по-добре да изберете последния вариант, тъй като профилът не корозира и е по-лесно да се работи с него, отколкото с дърво.

 

 Методи за свързване на профил

Помислете какви видове крепежни елементи се използват по време на монтажа на метална рамка на профила:

  1. Директно спиране, това име е официално, но майсторите могат да го наричат по различен начин. Целта на посочените крепежни елементи е да монтират профила на всяка повърхност, може да бъде стена или таван.

Обикновено се закрепва към стената с дюбели-пирони, а към тавана най-често се закрепва с анкери. Предимството на такъв крепеж е, че разстоянието между носещата повърхност и профила може да се регулира.

  • Окачването Nonius ви позволява да прикрепите профила към тавана.
  • Съединителят на едно ниво е проектиран да свързва участъци от метален профил под различни ъгли.
  • Ракът е необходим, за да се свържат профилите от тип PP и да се фиксират към тавана.
  • Конектор на две нива се използва при създаване на таван на много нива. Може да се използва за създаване на конструкции с различна сложност, при които направляващите профили са перпендикулярни.
  • Комбинирана закачалка се използва за фиксиране на водещия метален профил към тавана.
  • Удължителят не е елемент за закрепване, но е необходим за свързване на два профила заедно

 

В допълнение към описаните крепежни елементи са необходими и анкери и дюбели, с тяхна помощ елементите на рамката са прикрепени към носещата повърхност. Дюбелът за нокти има пластмасов дюбел и метален винт.

 

Първо направете отвор с необходимия диаметър със свредло, като същевременно вземете предвид, че той е с 1 мм по-голям от вибрациите от диаметъра на свредлото или свредлото.

След това в него се вкарва пластмасов дюбел и елементът се фиксира с пирон, който се забива в дюбела с чук.

За по-плътно закрепване могат да се използват метални дюбели.

За да бъде надеждно закрепването на металния профил към тавана, се използват анкери, по форма те са подобни на дюбел, но с болт. Котвите са способни да издържат на сериозни натоварвания, ако са правилно инсталирани, той може да издържи до 60 килограма.

 

Видове самонарезни винтове

За закрепване на метални конструктивни елементи заедно се използват самонарезни винтове за метал, размерите им могат да бъдат 9,5×3,5 и 11×3,9 mm. Такива елементи имат честа стъпка на резбата от вътрешната страна на главата на прореза, което им пречи да се саморазвиват.

Не е трудно да изберете посочените крепежни елементи, те имат такива популярни имена като бъгове, бълхи, бълхи, семена.

Такива елементи могат да бъдат с бормашина, те ви позволяват да прикрепите профил, чиято дебелина на стената е до 2 мм.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.