Какво да правим, когато се нуждаем от пари назаем?

kredit1

Ситуациите, когато изведнъж възникне абсолютно непредвидена нужда от пари, са познати на всеки. Понякога става дума за малка сума, друг път се нуждаем от по-сериозни средства. По един или друг начин, от време на време обмисляме откъде да вземем пари назаем. Има различни варианти.

 

Вариант 1: От близки и приятели

Един изпитан начин е да вземате назаем от роднини и приятели. Най-често близките хора се отзовават и помагат в трудна финансова ситуация. Ако вече имате установени доверени отношения с този, който ви услужва с пари, всичко е наред. Но ако има известни съмнения, тогава е добре да се подпише и завери нотариално договор за заем.

 

Вариант 2: Банков кредит

Ако няма от кого да заемете пари, можете да се свържете с някоя банка. За да се ориентирате по-добре, най-добре предварително проучете офертите за кредити на избраната финансова институция. Така, когато се срещнете с кредитния инспектор ще е необходимо само да изясните останалите подробности.

 

Но имайте предвид, че за да вземете пари назаем от банката, е много важно да имате добра кредитна история и да може да докажете доходите си. От друга страна, представено обезпечение или поръчител могат много да помогнат за увеличаване на кредитния лимит.

 

Вариант 3: Бърз кредит

Има моменти, когато паричните средства са необходими на момента. Толкова спешно, че няма време да изчакате няколко дни, докато банката разгледа заявлението ви за кредит. Освен това, когато не сте сигурни, че отговаряте на всички критерии, плановете ви могат лесно да се провалят.

В такива ситуации е най-добре да се свържете с небанкови институции за микрофинансиране. Те са достатъчно лоялни, за да предоставят средства дори на клиент без перфектна кредитна история или официални доходи. Основното нещо е потребителят да  може да изплати заема и лихвите навреме. Бързи кредити могат да се получат както в офисите на съответните организации, така и онлайн – чрез техните платформи.

Източник: https://www.stateaid-bg.org/

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *