Как да изберем козметика според типа кожа?

Ако искате да поддържате здрава и красива своята кожа, е важно да изберете такава козметика за лице, която е съобразена със специфичните ѝ характеристики. Един продукт може да има съвсем различен ефект върху суха, мазна и комбинирана кожа. Има значение и дали тя е толерантна или чувствителна.

От онлайн магазин MD Beauty Skin споделят някои важни условия, на които да обърнете внимание при направа на своя избор и споделят съвети за отделните типове кожна структура.

Нормална кожа

Тук изборът е лесен, защото може да се доверите на богата гама от универсални козметични продукти, които да не предизвикват кожни раздразнения и да поддържат сиянието и блясъка на кожната повърхност. 

Суха кожа

При този тип се наблюдава необходимост от повишено внимание при избор на козметика. Важно е да изберете такива артикули, които:

  • предоставят интензивна хидратация – най-големият проблем при сухотата и основна причина за дискомфорта, е липсата на достатъчна хидратация. Доверете се на такива варианти, предоставящи дълготрайно задържане на влагата;
  • състав – обърнете внимание на съставките. Подходящите артикули при сухота са тези с високо съдържание на витамини, растителни масла и други елементи, осигуряващи хидратация и възпрепятстващи изсушаването;
  • избягвайте алкохолна основа – алкохолът изсушава повърхностния кожен слой, прониква в дълбочина и усложнява състоянието на сухота. Избягвайте алкохоли, парабени и се доверете на дермокозметичните козметики.

Мазна кожа

Основна причина за омазняването, което се забелязва най-активно в Т-зоната на лицето, включваща носа, челото, брадичката и участъка над горната устна, е производството на прекомерно количество себум. Използвайте козметика, която регулира себума. Доверете се на почистващи тоници и кремове със съдържание на салицилова киселина.

Чувствителна кожа

Ако имате кожни раздразнения, често наблюдавате реакция към дадена грижа за лице, изразена в сърбеж, зачервяване, парене и дискомфорт, най-вероятно изпитвате нетолерантност и свръхчувствителност. Избягвайте химикали, парабени, парфюми и се насочете към хипоалергенни серии, които имат изчистен, деликатен и щадящ състав. Те трябва да бъдат успокояващи и хидратиращи.

Това са част от съветите, които от магазин за козметика MD Beauty Skin дават. Спазвайки ги, ще откриете точната грижа, с която да озарите лицето си и да изглеждате безупречно.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.