Как да изберете битумен покрив

Обикновено този въпрос вълнува хората, които са разбрали за разнообразието от възможности идващи със съвременните битумни керемиди. Не е лесно обаче просто от една реклама да преминете към директно купуване на битумни керемиди и тяхното инсталиране след това. Има си неща, които се спазват като последователност.

 

Първо идва запознаването с материала. След каро решите  да инсталирате нов покрив, трябва да разберете повече за вида на покрива, който искате. Битумните керемиди са сред изборите набиращи популярност и в България, тъй като са евтини, лесни за инсталиране и предлагат в десетки цветове и форми. Другите видове също са добра опция, при условие че планирате да сте в една и съща къща дълго време.

 

Докато разглеждате различните видове битумни керемиди,  проверявайте техните данни изчерпателно и техните оценки от специалистите, за да видите кои са най-добрите като покривно покритие за вашия случай. При тестовете на покривни покрития се открива, че някои видове шингли са по-подходящи от други за конкретна природна среда или архитектурна даденост. като цяло обаче, те осигуряват красиво слоест вид или се предлагат в различни цветове и форми.

 

След като изберете от няколко модела, използвайте уебсайта на производителя или вносителя, за да намерите лицензирани майстори във вашия район, и потърсете оферти от поне няколко професионалисти. Имайте предвид, че някои производители на шингли ще спазват гаранцията само ако използвате лицензирана фирма, която може да бъде проверена документално.

 

Ако имате предвид конкретен майстор на покриви, не забравяйте да потвърдите, че има лиценз за инсталиране на продукта, който сте избрали, като се консултирате с производителя или вносителя. След това общуването с майстора е много по-лесно и дори той може да даде препоръки за инсталацията.

 

Когато изборът вече опре до самия естетически вид на покрива, тогава имате също опции от които да избирате. Не са една или две формите, в които се предлагат битумни керемиди. Те обаче също се съобразяват с архитектурната среда и заобикалящата обстановка. В този смисъл може да се наложи консултация с архитект или дизайнер, който би преценил най-добре коя форма ще подхожда на дадената архитектура.

 

В крайна сметка, изборът на покривно покритие става като съберете всички фактори на едно място и ги приложите към вашия конкретен случай.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.