Как да получите заем?

Как да получите заем

Ако желаете да изтеглите потребителски заем, добре е да сте наясно как протича целият процес и каква документация ще бъде необходима за това. Можете да разберете тънкостите само като направите връзка с конкретна финансова институция, тъй като условията ще се различават, особено при сравняване на изискванията на банката и микрокредитиращата компания.

 

Минималният пакет документи може да се различава при различните видове кредити и институции, които ги предлагат. Най-често е много лесно да получите по-малка сума пари за кратък срок на погасяване.

Дори не е необходимо да ходите до офиса на банка или небанкова институция, да направите това – можете просто да използвате онлайн услугата на съответната кредитна компания, която предоставя експресни заеми онлайн. Попълвате формуляр с лични данни, изпращате заявление, посочващо необходимата сума и получавате средства по своята банкова карта. Въпреки всичко, тези, които все още не са свикнали да доверяват паричните транзакции в интернет пространството, могат да кандидатстват за кредит в банков клон или небанкова финансова компания.

 

Ако обаче имате нужда от по-голяма сума, особено когато става въпрос и за дълъг период от време, ще е необходимо да предоставите и документи, потвърждаващи вашата платежоспособност. Това би могло да е удостоверение за доход или например удостоверение за собственост върху недвижими имоти.

 

Друго възможно изискване е участието на поръчители. Освен че влияе върху кредитния лимит и срока, това дава на банката допълнителни гаранции за връщане на средствата. Например, в случаите когато кредитополучателят е възрастен човек или студент без стабилни доходи.

 

Потребителското кредитиране е много популярна област във финансовия сектор. То задоволява нуждата от допълнителни средства на различни слоеве от населението, отчита възможностите на различните социални и възрастови групи. Банката няма да отпусне на студент или на човек, работещ на свободна практика голяма сума, защото осъзнава колко нестабилен е техният източник на доходи. Ето защо, когато кандидатствате за заем, не се опитвайте да надценявате финансовите си възможности, защото ще трябва редовно да плащате лихва за използването на кредита, независимо от обстоятелствата.

Източник: https://jet-credit.com/

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *