Как да се отървете от мишки по естествен и хуманен начин

След тежък работен ден всички очакваме с нетърпение да се отпуснем с добра храна и напитки. Но когато една мишка иска да се отпусне с вас и вашата храна и напитки… тази рутина след работа става малко по-малко релаксираща. И така, какво правите след това?

Не сте сигурни как да се отървете от мишки по хуманен, екологичен, нетоксичен начин? Не се притеснявайте – ние измислихме всички естествени възможности за премахване на мишки вместо вас, така че можете да се върнете към релаксацията възможно най-скоро!

 

Но първо: Защо има мишки в къщата ви?

Ах, въпросът, който никой не иска да задава! Случва се и на най-добрите от нас. Ако сте открили заразяване с мишки в дома си, те без съмнение са влезли през врата или малък отвор в търсене на топъл подслон и много възможности за търсене на трохи. Всъщност дори отвор, малък колкото стотинка, е достатъчен, за да покани мишка да влезе в дома ви. Това означава, че може да има входове навсякъде.

 

И тогава, ако не бъдат проверени, те се размножават и в крайна сметка се оказвате с пакост от мишки като съквартиранти.

 

Защо е лошо да имате мишки в къщата си?

Повечето от нас намират мишките за очарователни, поне на теория, и много хора ги отглеждат като сладки малки домашни любимци. Така че … защо е толкова важно да държите дивите мишки далеч от къщата си? Една дума: здраве.

 

Дивите мишки са носители на няколко болести, които… — могат да се разпространят при хора — и ако сте алергични или имате астма, те ще направят живота ви нещастен.

 

Както споменахме по-горе, мишките имат невероятна способност да се размножават със светкавична скорост. Тези космати зверчета може и да не навредят, но със сигурност могат да го разпространят! Някои от болестите, разпространявани от гризачи, включително мишки, са легенди – и фокус на много исторически книги – Черна чума, някой?

 

Ето няколко болести, които мишките пренасят:

Хантавирус, доста рядко респираторно заболяване, и LCMV, неврологично заболяване, които се разпространяват чрез вдишване на прах, съдържащ следи от миши екскременти

Лептоспирозата, инфекциозно заболяване, разпространявано чрез миша урина в питейната вода, може действително да засегне хората и домашните любимци

Салмонелозата, причинена от бактерии в миши изпражнения, е особено опасна за децата

Чума, коремен тиф и шарка, известни като рикетсиални инфекции, които не са шега и се разпространяват от мишки бълхи и акари

 

4 начина да се отървете от мишки по естествен начин

Ето най-добрите начини да се отървете от мишките по естествен път, без да ги убивате или да се обаждате на професионалист за борба с вредителите:

 

  1. Заключете ги

Имат ли мишки достъп до вашия дом? Рекламирате ли несъзнателно топло място, където да се скрият и нахранят? Проверете дома си за петна, които мишките биха могли да влязат вътре и ги блокирайте.

 

Намерете входните точки, като търсите изпражнения и дупки, които са с размер на стотинка или по-големи. Да, правилно прочетохте – мишките могат да се промъкнат през дупка с размерите на стотинка. Съсредоточете се върху тесни, топли зони, като около тръбите или в задната част на шкафовете. Опаковайте тези тесни пространства със стоманена вата, която мишките не могат да сдъвчат, за да се върнат.

 

  1. Пазете го чист

Ако денят за почистване остава на заден план в бизнеса на ежедневието, може би е време да изхвърлите почистващите ръкавици и скрубери и да почистите цялата си къща от горе до долу.

 

Мишките обичат мръсна, разхвърляна къща, тъй като предлага много места за скриване и много остатъци за чистене. Но нищо, което малко мазнина за лактите не може да поправи! Почистете дълбоко кухнята си и всички други стаи, където сте видели следи от мишки. Яжте на масата, за да намалите примамливите трохи в различните стаи и избягвайте да оставяте храна на плота, където е достъпна за мишки. Съхранявайте сухи стоки в херметически затворени контейнери за съхранение на храна, които са непроницаеми за острите зъби и нокти на малки чистачи. Съхранявайте храната за домашни любимци и в контейнери, така че мишките да нямат достъп до нея.

 

  1. Премахнете достъпа им до храна

Яжте на масата, за да намалите примамливите трохи в различните стаи и избягвайте да оставяте храна на плота, където е достъпна за мишки. Съхранявайте сухи стоки в херметически затворени контейнери за съхранение на храна, които са непроницаеми за острите зъби и нокти на малки чистачи. Съхранявайте храната за домашни любимци и в контейнери, така че мишките да нямат достъп до нея.

 

  1. Отблъсквайте мишките по естествен начин

Разбийте етеричното си масло от мента или карамфил и напоете памучен тампон с него. Поставете памучната топка там, където мишките обичат да се мотаят – вашите шкафове, чекмеджета и входни точки – за да ги отблъснете по естествен начин.

 

Ще стоят ли мишките настрана, ако имате котки?

В действителност Том обикновено побеждава Джери в играта на котка и мишка. Стига никой в домакинството ви да не е алергичен, котката е лесен и пухкав начин да държите мишките далеч. Фермерите са използвали котки, за да държат мишките на разстояние от, е, завинаги.

 

Ако не можете да имате котка по някаква причина, котешка тоалетна може да се използва за възпиране на ново нашествие на мишка. Поръсете котешка тоалетна в зоните, които изглежда често посещават мишките.

 

3 начина за улавяне на мишки по хуманен начин

Това, че мишките може да са смъртоносни вектори на болести, не означава, че трябва да измъчваме малките зверове в процеса на премахване на тях. Ето три начина за хуманно хващане на мишки в капан, ако опитите ви да ги изгоните естествено не са успели.

 

Илюстрация на син заек

  1. Капани за улов на живо

Тези капани улавят мишките, без да ги убиват или нараняват. Те се състоят от камера или клетка с врата, активирана със спусъка, която няма да се отвори отново, докато не пуснете мишката далеч от дома си.

 

  1. Направи си сам капан за стъкло и монети

Това може да звучи като шега, но всъщност може да работи! Поставете стръвта в голяма чаша, която е подпряна от едната страна с помощта на изправена монета. Когато мишката се втурне за стръвта, монетата ще падне и мишката ще бъде хваната в капан в чашата. След това можете да пуснете мишката, където пожелаете … извън дома си.

 

  1. Направи си сам кофа, пръчка и капан за чаши

Друг, който изглежда като излязъл от филмите: Използвайте пръчка, за да набодете пластмасова чаша, след това поставете пръчката върху горната част на кофа и поставете стръв (фъстъченото масло работи чудесно) върху чашата.

 

Мишката ще се опита да изтича до чашата, за да вземе стръвта и след това ще падне в кофата.

 

Ако да го правите сами не е вашият стил, не прибягвайте до по-жестоки методи да се отървете от мишки, като капани за лепило и конвенционални капани за мишки. Вместо това потърсете хуманен и екологичен специалист по борба с вредителите, който да ви помогне с мръсната работа.

 

Коя е най-добрата стръв за мишки?

Мишките обичат да хрупат вкусни лакомства, така че вероятно ще задействат капана ви, ако поставите правилната стръв:

 

Висококалорични лакомства

Помислете за фъстъчено масло, лешниково масло, шоколад или пуканки с масло – НЯМ! Просто не яжте цялата стръв, докато чакате капаните да проработят!

 

Строителни материали за гнезда

Мишките правят гнездата си с помощта на памучни топки, конец за зъби, прежда, канап и други подобни.

 

Храна, която мишките крадат

Каквато и храна да са се промъкнали мишките през нощта – храна за домашни любимци, бонбони, птичи семена или трохи на тезгяха – също е отлична стръв. За повече информация как да се отървете от мишки, посетете този URL https://www.pest-control.bg/services/unishtojavane-na-mishki/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.