Кога да си наемете хамали за извозване на стари мебели

Кога да си наемете хамали за извозване на стари мебели

Ремонтът често води до факта, че мебелите трябва да бъдат изхвърлени. В крайна сметка просто няма място за старите такива в новия интериор. Често се случва новите мебели да са вече донесени, но старите все още са в жилището и заемат необходимото място.

Как да излезем от тази ситуация?

Най-лесната услуга за поръчка е Хамали за извозване на стари мебели. Почти всички хора трябва да се справят с изхвърлянето на мебели. Те може да искат да се отърват от мебелите не само поради ремонт, но и защото просто са загубили своите експлоатационни качества. В този случай изхвърлянето на мебели е едно от правилните решения.

Защо един от няколкото?

Факт е, че старите мебели, загубили своите качества, не трябва да се изхвърлят. Такива може да се възстановят. И така, ако нямате привързаност към такива стари неща, те може просто да бъдат изхвърлени.

Тук си заслужава да се отбележи, че изхвърлянето на мебели е сравнително ново явление. У нас много хора предпочитат просто да изнесат мебелите навън и да ги оставят в кофите за боклук. Може би ще има човек, за когото такива мебели са полезни. Днес обаче това не може да стане. Те могат да бъдат глобени за това. Според новите правила собственикът трябва да предаде мебелите в специален пункт, където да бъдат изхвърлени.

Съвременното рециклиране на мебели е скучна работа, ако го правите сами. И тук трябва да се знае, кога ще завършите ремонта и другите неща.

Ще трябва ли да губите ценно време?

Разбира се, че не. Необходимо е само да се обадите на фирма, която предоставя услуги по изхвърляне на мебели.

Изхвърлянето на мебели предполага пълното им унищожаване. Вярно е, че първо ще бъдат разглобени на компоненти, доставени до мястото на унищожаване и унищожени, при пълно съответствие със съответните норми. Собственикът на мебелите ще трябва само да посочи кои вещи да бъдат изхвърлени. Няма да се налага да прави нищо друго.

Изхвърлянето на мебели се състои от следните процедури:

  • Пристигане на бригада на място;
  • Извозване и демонтаж на стари мебели;
  • Натоварване на подходящо превозно средство на елементите му;
  • Транспортиране до пункта за изхвърляне;
  • Разтоварване;
  • Рециклиране.

Изхвърлянето на мебели може да бъде пълно или частично. За цялостно, както и за частично обезвреждане е достатъчен камион с хамали за извозване на стари мебели.

Тук е мястото да се отбележи, че всички процедури се извършват с голямо внимание, за да не се повредят околните предмети. Специалистите по рециклиране преминават специално обучение, което елиминира възможността за грешки.

Различните фирми определят различни цени за услугата рециклиране на мебели. За актуални може да проверите и тук: https://www.chistachi.bg/izhvarlyane-stari-mebeli-sofia.

Как се определят тези цени

На първо място се взема предвид цената на автомобила, който ще достави мебелите до мястото за изхвърляне. В същото време не се вземат предвид времето за доставка на автомобила и извозването на мебелите. По същия начин цената се влияе от услугите на портиерите. Колкото повече от тях, толкова по-висока е цената. Такава се определя и от самата услуга изхвърляне на мебели. Всичко това зависи от териториалното разположение на къщата, откъдето ще бъдат изнесени мебелите. Не е изненадващо, но изхвърлянето на мебели от къщата в центъра на града ще струва повече, тъй като централните улици обикновено са задръстени от трафик. Не бива да се бъркат услугите по изхвърляне на мебели и почистване. Специалистите хамали за извозване на стари мебели ще изнесат всички излишни за вас неща, които самите вие смятате за боклуци в апартамента.

Източник: www.chistachi.bg

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *