Матраци зима лято: как да определим правилния модел

Всеки от нас иска да спи комфортно по всяко време на годината. Преди няколко години е било изключително трудно да се гарантира това. Продавали са се или много тънки матраци или тежки зимни модели. Но днес не е необходимо да избирате между тези две възможности. Можете да закупите матрак  на промоция от Matracite.Promo, който ще ви охлади в горещия сезон и ще ви стопли в студа. За да можете да закупите този продукт за себе си, ще анализираме какви са зимно-летните матраци, как да определим най-подходящия модел сред тях.

Зимно-летни матраци: характеристики на продукта

Това е специален вид продукт за сън. Неговата отличителна черта е комбинaцията на две повърхности. Разделен е на две части. От едната страна на такъв матрак е тънка дишаща материя, предназначена за използване през лятото, а от друга – топла, което гарантира запазването на топлината на тялото. Човек трябва само да обърне матрака на едната или другата страна в зависимост от сезона. Така че до средата на октомври можете да използвате летния, тъй като през този период нощите са все още топли. До средата на април се препоръчва да се използва зимната страна, това ще ви помогне да се затоплите по време на нощни студове.

Матрак зима-лято: как да определите страната

Разбирането на този въпрос всъщност не е трудно. Обикновено зимната и лятната страна на матрака са маркирани със специални означения. Поставят се в края на продукта, точно на границата между двата материала. Частта, която е предназначена за използване през студения сезон, има лепенка под формата на снежинка. Същият, който е предназначен за топлите месеци, е маркиран със слънце.

Ако няма такива обозначения, трябва да обърнете внимание на вида на тъканта. И така, лятната страна на матрака ще бъде направена от памук (в някои модели тя е заменена от бамбукова тъкан). Той е по-дишащ и има приятен охлаждащ ефект. Що се отнася до зимната страна, тя обикновено се шие от вълна. Този материал запазва топлината на човешкото тяло, което осигурява ефекта на затопляне по време на сън.

Как да направите правилния избор на матрак

За да не oбъркате при закупуването на такъв продукт, обърнете специално внимание на редица негови характеристики. Сред тези:

Тип пълнител. Mоже да бъде пружинна или без пружинна, има различни нива на твърдост. Каталозите на популярни марки съдържат ортопедични модели на продукти, които се препоръчват за профилактика или лечение на заболявания на гърба, нарушения на позата. Изберете опцията, която ще бъде най-полезна за вашия гръбначен стълб.
Размери на модела. В продажба има единични матраци, и двойни матраци. Препоръчително е да се подбират според размера на вашето легло.
Фирма производител. Предпочитание трябва да се дава на големи компании с добра репутация. От тях ще можете да получите висококачествени и евтини стоки.

Особено внимание трябва да се обърне на подложката за матрак, която купувате. Факт е, че всяка страна на зимно-летния матрак може да работи правилно само с правилния чаршаф или калъф. Така че, ако закупите само памучен калъф за матрак, той ще неутрализира затоплящия ефект на продукта, тъй като ще ви охлажда. По същия начин, твърде стегнат калъф ще отнеме охлаждащия ефект на летния слой на матрака.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.