Митове за лазарната епилация

Като всяко нововъведение, предизвикващо масов интерес, лазерната епилация е забулена в митове, на които обаче се противопоставя безапелационната истина, съдържаща се във фактите. Те пък са изпитани в реалната практика и са неоспорими.

 

  • Ефектът от лазерната епилация е спорен

 

Не е вярно, че лазерната епилация няма реален ефект. Има множество фактори, които влияят върху процедурата и при всеки отделен случай може да има разминавания в очакванията и постигнатия резултат. Затова диагностиката преди избора на метода е добра идея и това важи за всеки вид епилация, не само за лазерната.

Правилното определяне на фототипа кожа, правилният избор на вид лазерен апарат според него, етапите на растеж на косъма и избора на подходящото време на активен растеж за процедурата – всичко това оказва своето влияние за да се постигне желаната ефективност.

 

  • Видът на лазерния апарат няма значение

 

Значението на лазерния апарат е голямо. Качествените апарати гарантират качествена епилация и са скъпи. Скъпата процедура се отплаща с отлични резултати. Качествените апарати са бързо и безболезнени. Системата осигурява приятно усещане на кожата и процедурата е безопасна и комфортна.

 

  • Преди епилация космите не бива да се бръснат, така ще станат повече

 

Преди лазерната процедура космите трябва да са гладко обръснати в зоните за епилиране. При оскубване или премахване по друг начин, ефикасността се губи. Има опасност и от изгаряне от апарата.

Космите не могат да станат повече от бръсненето. Те са ограничен брой по тялото на човека и не могат да се увеличават в геометрична прогресия. При бръснене те започват да растат оттам, откъдето са отрязани, от стеблото, а не от върха.

 

  • Не може да има резултат от една процедура

 

Това е напълно възможно и даже задължително условие, което показва, че епилацията е проведена правилно. Ефектът не е незабавен, нужни са около 30 дни. Най-напред опадват космите в активен растеж и те не трябва да се показват отново. Излизат само тези, които не са расли активно, но процедурата е довела до активирането им. Като окончателен резултат трябва да изчезнат около 60% до 70 % от космите след първата процедура.

 

  • Дълготрайната лазерна епилация е само мит

 

След правилно проведена лазерна епилация ефектът надминава 10 години след последната процедура. Дали може да трае цял живот е все още спорен въпрос, защото давността на тези опити е само около 20 години. Не бива да се пренебрегва и фактът, че технологиите непрекъснато се развиват и усъвършенстват и пътят на този метод за обезкосмяване е само напред.

 

Източник: Лазер център Satori

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.