business_woman_stepsСиният цвят винаги се е асоциирал с благородство, както и с царското потекло. Той е едновременно универсален, но и празничен цвят. Синият цвят идеално пасва на жените, независимо дали те са пълнички или стройни, дали са брюнетки или блондинки. А на червенокосите красавици една синя рокля им добавя една особена магическа привлекателност. Обаче, ако не подберете правилно аксесоарите, това ще развали целия великолепен ефект.

За офиса е подходящо да се носи синя рокля до коленете, или до глезените, като се комбинира с риза и сако в същият цвят. Също така може да използвате и дрехи в бяло, жълто и черно.

 

За разходки и срещи с приятели синята ви рокля можете да я комбинирате с плетена жилетка и извезано с някаква фигурка сако.

 

Вечерната синя рокля може да я допълните с пухенка и голям колан за кръста. Между другото, именно синята коктейлна рокля е единственият силен конкурент по универсалност на късата черна рокля.

 

Аксесоарите трябва да са в бяло или златни. Забравете за всякакви отенъци на синьото в тях. Те може да придадат бледност и дори да състарят видимо имиджа ви. Ако са правилно подбрани и с вкус, са възможни изключения. На една синя рокля отиват идеално – ултрамарин, големи тюркоазени брошки, мъниста или дълги обеци с цвят на метличина. Универсални и винаги на място изглеждат аксесоари в златисто, сребристо, перлено, платинено и сиво.

 

Запомнете – ако платът на роклята е достатъчно наситен изберете аксесоари, които са лаконични и сдържани, за да не отвличат вниманието от роклята.
На синята рокля безупречно стоят дантелените чорапи и тънки чорапогащници в черен и телесен цвят. При партита тук е позволено да експериментирате с розови, зелени, червени и даже оранжеви клинове, но съчетани с правилните аксесоари, разбира се.

 

Синята рокля със златисти и жълти аксесоари се счита за класическо съчетание. Такава комбинация от цветове са използва за родовите гербове, а в древността се е считала за символ на кралското управление.

 

И накрая, може да експериментирате! Всичко зависи от това какъв образ искате да внушите и каква е наситеността на синият цвят. Например – сребристи обувки добавят изтънченост и подчертават наситеността на синия цвят роклята.

Източник: http://e-alexandra.com/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.