3 причини защо имате нужда от рекламно видео

Когато става въпрос за солидна корпоративна стратегия за видеопродукция, трябва да извършите някои основни стъпки. Ако бизнесът ви се разраства и вече не можете просто да пишете добро съдържание в блог, може да преминете към нов начин на представяне на работата на вашата фирма. Това може да бъде създаване на интересно съдържание чрез рекламни видеа. Това означава да изпратите посланието си чрез заснемане на видеопродукция и да го разпространите по нов и различен начин. Видеото е особено важно средство за представяне на съдържание. Ето няколко важни причини, поради които трябва да използвате корпоративна видеопродукция във вашата онлайн маркетингова кампания.

Ако целите да популяризирате бизнеса си, може да повишите осведомеността за марката ви или да обясните как работи нов продукт. Добре направеното корпоративно видео може да бъде идеалното средство в този случай. Всъщност корпоративните видеоклипове са толкова ефективни, че фирмите, които ги използват, могат да увеличат приходите си с 49% по-бързо на годишна база от организациите, които не го правят.

 

Всеки обича да консумира различно информация

Съществуват различни типове учащи, що се отнася до съдържанието, вашата цел е да информирате. Може да обясните защо някой се нуждае от вашите услуги, как може да използва вашите продукти, кога ще се нуждае от вашето обучение или къде най-добре може да приложи вашия коучинг в живота си. Без значение какво продавате, вашите основни цели за създаване на съдържание ще се сведат до обучение на целева аудитория.

Когато просто пишете съдържание във вашия блог, вие се грижите само за възприемащите, които четат и пишат. Чрез създаването на корпоративно видео съдържание, вие също ще се погрижите и за визуалните и слухови възприятия. Ако вашите видеоклипове включват лесни инструкции, които хората могат да следват, можете дори да се докоснете до кинестетично възприемащите, които обичат по-практичен подход.

 

Чрез включване на корпоративни видеопродукции във вашето съдържание, ще привлечете потребители на съдържание, които обичат да гледат видео. Можете дори да получите най-доброто от различните свойства на рекламните видеа, като създадете транскрипция на видеоклипа си под формата на текст под видеото. Това ще осигури на наблюдателите възможност да четат и пишат нещо, на което да се насладят и ще помогне за оптимизирането на страницата, придружаваща видеото, в търсачките. Можете също така да обработите аудио частта на вашето видео и да го превърнете в MP3 или подкаст за сваляне за iTunes за възприемащи само със слух.

 

Google обича видео

След създаването на YouTube през 2006 г. трябва да е очевидно, че Google обича видеото. Ако това не ви убеди, можете да надникнете в резултатите от търсенето. Google вече включва не само връзки в своите резултати от търсенето – те включват и видео резултати. Ако например имате бизнес, който продава гуми, може да се класирате като резултат №3 или №4 с полезно видео за това как се сменяват гуми.

Важни са и резултатите от онлайн търсенето на видео. Всичко, което вие като собственик на определен бизнес трябва да направите, за да се възползвате от това, е да се уверите, че връзката към уебсайта ви е на самия видеоклип и под видеото в описанието. Някой може да гледа видеото и да разбере, че може да направи това сам и след това да поръча нов комплект гуми от вас. Научете повече за това как видеоклиповете в YouTube и на вашия собствен уебсайт могат да помогнат при класирането при търсене.

 

Рекламното виде е лесно за споделяне

Сайтовете за видео споделяне като YouTube и Vimeo улесняват споделянето на видеоклипове, използвайки връзка към видеоклипа или вградения код, предоставен от сайта. Това прави много по-вероятно хората да споделят вашите невероятни корпоративни видеоклипове в своя блог, Facebook страница или друг акаунт в социалните медии. Това означава, че ако създадете оригинално послание с видеоклипа си, не е нужно да си поставяте за задача да споделяте видеоклипа. След малка промоция от вашия бизнес, може да накарате други да го популяризират вместо вас. Съществуват много начини за споделяне на видео и вграждане на видео в уеб страница.

Популяризирането на вашето собствено видео също не е толкова трудно. Лесните начини да започнете процеса на споделяне със собствената си аудитория включва добавянето на рекламното видео към вашия собствен уебсайт, съдържание в блог, страница във Facebook или страница в Google+. Колкото повече пъти видеото се споделя, харесва и коментира в мрежи като YouTube, толкова по-вероятно е да се появи в резултатите от търсенето и да придобие повече популярност.

 

Най-важното за корпоративното видео

Коя е най-съществената част от едно рекламно видео? Ако не сте фен на писането на съдържание, създаването на видеоклипове за вашия бизнес може да бъде чудесна алтернатива. След като го разберете, видеоклиповете могат да се превърнат в съществена част от цялостната ви онлайн маркетингова стратегия.

Източник: blurb.video

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.