Алтернативи на заложните къщи – какво трябва да знаете

Заложните къщи могат да бъдат добър вариант за бързи пари в случай на нужда, но те не са единствената игра в града. Всички вече сме чували за тях, но какво точно представляват заложните къщи и с какво се занимават? Има много други възможности, когато става въпрос за бързо получаване на пари в брой. Ако се окажете в ситуация, в която имате нужда от бързи пари, може би поради неочаквана сметка или разход, има алтернативи на заложните къщи, които могат да ви помогнат. В тази статия са разгледани някои варианти, които биха могли да бъдат по-добри от залагането на вашите вещи.

 

Какво е заложна къща?

Заложната къща е място, където можете да оставите предмет като обезпечение, докато изплатите заем. В замяна на предаването на предмета можете да получите малка сума в брой. Сумата, която ще получите, зависи от предмета, който залагате, както и от условията на заема.

Заложните къщи – плюсове

Все още няма кредитни проверки, така че ако сте с лош или беден кредитен рейтинг може да заемете пари.

Процедурата е бърза – обикновено ще имате нужните пари още в деня на подписване на споразумението.

Заложната къща трябва да ви позволи да изкупите обратно вашите стоки по всяко време и само начислява лихва за периода, за който са взети назаем пари.

Рискът е за лихваря – не за клиента – ако оценката на вещта не е наред, ако, след като стоката се продаде, печалбата не покрие разходите за първоначалното задължение.

Заложните къщи – минуси

Заемът от заложна къща може да бъде сравнително скъп начин за заемане на пари, в сравнение с други видове заеми.

Обикновено може да заемете сума, равняваща се само на процент от стойността на елемента, който искате да заложите.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.