Бебешко спално бельо от полиестер – възможно ли е?

Полиестерът е синтетичен материал, който се използва както за дрехи, така и за спално бельо. Когато обаче става дума за спално бельо за бебета нещата са много по-деликатни. Много родители подхождат скептично към идеята да закупят полиестерно спално бельо. Има и по-крайни мнения, които тотално отричат използването на синтетичния полиестер за детските завивки и чаршафи.

Понеже на пазара има такива модели спално бельо, а и за много спални аксесоари дори и за бебета, решихме да посветим статия на възможностите и начините на използване на този вид спално бельо за бебета.

Първо, технологията през последните години напредна достатъчно много и това доведе до създаването на полиестерна материя, която е приложима и алтернативна форма за спално бельо дори из а най-малките. Всъщност микрофибърните и сатенените завивки спално бельо, които толкова често използваме са от полиестерна материя, но нещата за бебетата и децата стоят по друг начин.

Второто важно нещо, което може да се каже е, че полиестерната материя е много по-евтина от всички други видове на пазара на спално бельо. Третото качество, което те притежават е свързано с устойчивостта на набръчкване и разкъсване, както и на свиване при пране. Всички тези качества са много важни, защото спестяват доста излишни главоболия у потребителите. Нека обаче се върнем на най-важното в темата. Възможни ли са за ползване като бебешко спално бельо?

Отговорът е да, но само при определени условия! Напримерне ползвайте бебешко спално бельо от полиестер когато времето е по-топло. Това е материя, която е много по-малко дишаща и може да причини адски дискомфорт на бебето. Ползвайте го когато денят е прохладен и бебето ще поспи само два или три часа през деня. За през нощта по-добре се обзаведете с памучни завивки.

Така че не е важно какви са качествата и предимствата на полиестерното спално бельо, защото те важат повече за възрастните. Подходът при бебетата е друг и трябва винаги да е разумен. Не прекалявайте с този вид материя за тях, но и когато е възможно, използвайте я, разбира се не като самоцел.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.