Бързо развиващият се спорт Еърсофт

Еърсофтът е спорт, който бързо се разраства в САЩ през последните няколко десетилетия. То стана толкова популярно, че някои училища имат отбори за еърсофт като неофициални спортове. Близък до Cedar Cliff ще бъде кампусът Penn State Altoona.

Еърсофтът е игра, подобна на пейнтбола, която се появява за първи път в Япония след Втората световна война. Играчите играят в отбори с реплики на огнестрелни оръжия, които изстрелват пластмасови патрони BB. Ако ви удари BB, излизате от играта. Всички играчи трябва да носят предпазни очила. Целта на играта може да варира. Някои игри се наричат Domination и целта е да се извади целият отбор на врага. Други игри могат да са в стил Capture the Flag. Друг основен и популярен вид игри е King of the Hill. Точно тогава малък брой играчи трябва да защитят стратегическа позиция за определен период от време срещу по-голямо количество играчи.

Еърсофтът може да бъде разделен на две различни категории. Първият е „milsim“, което означава военна симулация. Тези игри обикновено са по-дълги и се опитват да бъдат възможно най-автентични и подобни на реалните сценарии. Тази игрална форма е много по-популярна и дори се използва от полицията и военните за обучение. Другата форма е бавната скорост, която е много по-близка до пейнтбола. Игрите обикновено са по-къси и се играят на много малки арени. Играчите обикновено носят общи дрехи, за разлика от тактическата екипировка, която играчите на „milsim“ носят и често използват пистолети като основно оръжие. Всеки може да играе тази игра и всеки, който се интересува от този спорт, трябва да го изпробва.

Най-добрият начин да започнете е да отидете на официална арена за еърсофт и да играете организирана игра. Повечето места за еърсофт имат пистолети под наем и защита на лицето. Опитните играчи най-вероятно ще са готови да ви помогнат да научите правилата. След като изпробват спорта, ако играчите установят, че еърсофта не е за тях, тогава не е нужно да се връщат повече и нямат финансови инвестиции в него.

За хората, които се наслаждават на спорта и искат да получат повече от собствената си екипировка, цената може да бъде плашеща. Еърсофтът може да бъде изключително скъп с мощни оръжия и униформи, професионалисти и турнири по целия свят. Същевременно той може да бъде и относително евтин и също толкова забавен. Чанта BB, два комплекта предпазни очила и пружинни пистолети могат да бъдат закупени за под $ 50. Двама души могат да се забавляват точно с това, а ценовият диапазон е достъпен за всеки.

Източник: boinopole.bg

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.