Вани за малки бани

vani-za-malki-bani

Може да имате малка баня като размери, но ако обичате ваната като начин за къпане, не значи, че не може да поставите вана и в малко помещение. Ето варианти и начини как това да се случи.

 

Има вани специално проектирани за по-малки помещение. Да, на пръв поглед те може да не са като за големи бани, но именно че са по-малки и пригодени за такива помещения, също ги прави впечатляващи като дизайн.

 

Чистата правоъгълна форма е много удачна за по-малки помещения. Така например ако вградите ваната между двете стени на ниша, ще приспособите пространството по най-оптимален начин. По-виртуозните модели от този тип са с изпъкнал панел от външната част, който обаче не заема екстра място в интериорна среда.

 

Като цяло дизайнът на ваните е свързан с придаване на повече дълбочина за сметка на леко скосеното тяло. Не са малко моделите вани, предназначени за малки бани. Само защото имате малка баня, това не означава, че не можете да се насладите на релаксиращ, дълъг и луксозен престой във вана.

 

По-трудно е със свободностоящите вани в интериора на малката баня. При тях въпреки, че може да има намален размер, пак ще трябва да има отстояние в пространството предназначено за преминаване на хора. Така че в малката баня повече върви, вана долепена до стена, или вградена в специално предварително предвидено място. Ъглова част от стаят също може да се пригоди както подобава за подходящ тип вана.

 

Преди да изберете вана за малка баня, трябва много добре да направите всички измервания. Оставете цената на ваната в този момент, първо преценете дали инсталацията е възможна. Вижте какви модели има на пазара в България, като разгледате онлайн сайтовете предварително. Все пак това е специфична покупка и трябва много добре да сте подготвени, че всичко ще се получи както искате.

Източник: https://faians.com/

 

 

 

 

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *