Ако обмисляте да получите нов уебсайт за вашия бизнес или просто да разгледате случайни статии за интернет маркетинга, тогава вероятно вече сте чували за тенденцията към уеб дизайна „на първо място за мобилни устройства“. И може би се чудите дали това е нещо, от което се нуждаете.

За да намерите правилния отговор на този въпрос, първо трябва да разберете какво представлява уеб дизайнът, ориентиран към мобилни устройства. По същество това е просто признание, че още през далечната 2018 г. потребителите на мобилни телефони и таблети съставляват повече от половината от целия интернет трафик. Като знаете това, може да има смисъл просто да проектирате вашия бизнес уебсайт с мобилни потребители като ваш първи приоритет.

С други думи, уеб дизайнът на първо място за мобилни устройства е свързан с предположението, че вашите клиенти ще посещават страниците ви чрез телефони и таблети. Това не означава, че вашият сайт няма да работи с традиционните лаптопи и настолни компютри, разбира се, само че фокусът ви е върху мобилната функционалност и реализациите.

И така, ако мобилните потребители са мнозинство сега и ще съставляват по-голямо мнозинство в бъдеще, има ли смисъл да прегърнем тенденцията за мобилните устройства? Ето няколко въпроса, които трябва да си зададете – или още по-добре, да поговорите с вашия екип за уеб дизайн – преди да вземете окончателно решение…

Кой посещава вашия уебсайт?

Това е най-важният въпрос около мобилния уеб дизайн и този, който трябва да ръководи всички ваши най-големи онлайн маркетингови решения. Когато знаете какви купувачи идват на вашия уебсайт и какво искат от вашата компания, можете да направите добър избор, който ще ви донесе големи дивиденти.

Например, ако имате компания за B2B услуги и знаете, че вашите клиенти са предимно инженери, работещи от големи настолни компютри, мобилната функционалност може да не е голям приоритет за вас. Като алтернатива, ако имате малък магазин за търговия на дребно, който обслужва предимно туристи или хора в движение, тогава почти всичките ви продажби може да идват от мобилни потребители.

Има ли смисъл уеб дизайнът, ориентиран към мобилни устройства? Попитахме професионалистите от hkt-x.com

Това наистина е продължение на първия въпрос, но е свързано с вашата фуния за продажби и маркетинг. С други думи, освен да знаете кои са вашите клиенти, запитайте се как стигат до уебсайта ви и какво очакват да направят, когато стигнат там.

Например, ако вашият типичен клиент в крайна сметка ще се обади на вашия бизнес или ще влезе през входната ви врата, мобилните реализации може да не са най-важните. Обратно, ако гледат много видеоклипове или изтеглят интензивни отчети, тогава тези функции може да не се преведат толкова добре в мобилна платформа.

С други думи, всичко е свързано с вашата клиентска база и фуния за продажби. Става дума за това да знаете какво се опитвате да постигнете с уебсайта си и да оставите вашите бизнес планове да ръководят избора ви, вместо просто да следвате най-новите тенденции и модни думи.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.