Гранитогрес – какво да очакваме като тенденции в обзавеждането през 2018

Модерните облицовки с гранитогресни плочки, подови настилки с гранитогрес са толкова популярни сред потребителите, че те вече заслужават отделна колонка във всяко престижно списание за обзавеждане. Затова ние хвърлихме един поглед за вас, за да видим какво се предлага като идеи, вдъхновения и решение с гранитогрес през 2018-та година.

Това което е изненадващо е, че експертите говорят за пренасищане на пазара. Толкова голямо разнообразие от структури, текстури, цветови характеристики, че потребителите подхождат строго индивидуално и това много трудно може да оформи някаква тенденция. Все пак това пренасищане води до някои нови тенденции, които са устойчиви и може да са водещ тренд през 2018. Търсене на естествената материя, по-малко синтетично покритие и повече мотиви, които напомнят за вода, небе, дърво, растения. Това не е тенденция само за външния вид на гранитогресните плочки, но като цяло и за интериорните пространства.

През 2018, експертите прогнозират едно разделение при избора на гранитогрес за модерните пространства белязани от идеите на съвременната архитектура и за жилищните, и търговските площи. Модерните пространства, които са свързани с бизнес срещи, с елитни събирания, изложбени зали, ще се ползват от изключителните постижения във визуално отношение.

 При жилищните и търговските площи също ще се наблюдава разграничение, особено в цветовете. Въпреки че избора на цветове зависи от проекта, който собствениците или дизайнерите имат, то в жилищните площи се наблюдават по консервативни цветове, докато в търговските площи ще се срещат много по-смели решения.

Това което може да се очертае като друга смела тенденция, е че плочките стават все по-големи – тоест хората търсят все по-големи гранитогресни плочки, които създават един мощен ефект в интериора. Все пак, това са тенденции, които засягат пазара в световен мащаб. За да се направи оценка на тенденциите в България ще трябва да се разгледат пазарните характеристики, които определят използването на гранитогрес и гранитогресни плочки за обзавеждане в жилищата и в обществените сгради в страната.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.