ЗАЩИТА ЗА МИКРОФОН – Полезни съвети

Shure-MV7-USB-microphone-XLR-touch-controls

Задачата на предното стъкло на микрофона се обяснява бързо. Най-просто казано, той прихваща досаден шум от вятъра и надеждно защитава вашия аудиозапис. Поради това се използва в много звукови записи на открито под формата на вятърна козина . Но често се използва и за гласови записи. Но има ли това изобщо смисъл? Разберете какво всъщност носи тази защита и в кои сценарии използването подобрява аудиозаписите.
Разбира се използването на каквато и да е защита е важно, не само заради запазването на добри звуковизаписи, но и заради предпазването на вашия микрофон и различните устройства и системи, свързани към него и обработващи записания звук.

Освен поп филтъра, има още много опции, които ще ви помогнат със записа. Всички варинти са обобщени под термина предно стъкло за микрофон, но имат различни области на приложение. С развитието на технологиите, телевизията и като цяло журналистиката се измислят всякакви предпазни средства за микрофон. От пяна, през козина, до поп филтър.

Ветрозащитната козина

Този вариант на вятърната защита е снабден с козина.
Точно като техните цветни роднини от пяна, тази защита привлича погледите. Този аксесоар се използва във всяка ситуация на снимане, когато има много вятър.
В сравнение с покритието от пяна, козината работи още по-ефективно. По този начин никакви досадни шумове от вятъра не попадат в записа. Вътре този аксесоар се състои от клетка, която поддържа козината във форма, докато микрофона логично е вътре.
Ако вятърът удари козината, тя се завихря и забавя действието на вятъра. По този начин вятърът дори не достига до мембраната на микрофона.
Кога има смисъл да се използва?
Както е описано в статията, използването на открито има особен смисъл. Поп екранът е по-добрият избор за чисто гласови записи на закрито. Често микрофоните са включени при закупуването на предни стъкла. Ако не, ще намерите оптималната приставка за всеки тип микрофон. Независимо дали става въпрос за малък диафрагмен микрофон или нещо динамично.

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *