Игри за 2-годишни деца

Творческите играчки са полезни за подобряване на познавателните и двигателните умения на вашето дете. Тази статия предоставя малко информация за развиващи креативността играчки, които са предназначени за деца на две години.

Хайде да работим заедно!

Тези играчки са идеални за повишаване на уменията за учене на деца във възрастова група от две до три години. Децата до този момент може би са усвоили изкуството на обикновените строителни комплекти. Така че можете да потърсите леко усъвършенствани строителни играчки с дървени или пластмасови елементи, които трябва да бъдат монтирани заедно за създаване на кула или превозно средство. Строителните играчки стимулират креативността, способността за решаване на проблеми, фините двигателни умения и т.н.

 

Настолни и семейни игри

За деца в различни възрастови групи се предлагат различни видове настолни и семейни игри и играчки. Този вид игри и играчки помага за подобряване на когнитивните и двигателните умения при децата. За деца на две години може да се сдобиете с кухня за игра, комплекти с тоалетки с огледало, лекарски и ветеринарни комплекти, комплекти от рокли или костюми и други. Такива играчки помагат на децата да научат основните движения и физически дейности от ежедневния живот.

 

Кукли

Куклите и къщите за кукли често се препоръчват за деца на две години, за да подобрят въображението си. Децата от тази възрастова група са склонни да имитират възрастни и да играят на мама и татко с кукли. Подобна игра развива техните умения да се грижат за други хора, която може да се окаже полезна, когато се сдобият с братя и сестри.

 

Занаятчийски материали

Вземете няколко цвята пастели или моливи дъска. Вашето двегодишно ще се радва да рисува на нея. Освен за подобряване на неговата креативност, художествените материали са полезни и за това, че малчуганът ще започне даразличава и използва различни цветове, форми и т.н.

 

Комплекти за моделиране

Комплектите с пластелин, глина, тесто или кинетичен пясък също е добър избор за стимулиране на креативността при децата. Освен че развиват въображението си, проектите за създаване на изкуство са подходящи за подобряване на фините двигателни умения. Смята се също, че тези игри имат успокояващ ефект.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.