Избор на добра фирма за изработка на мебели по поръчка – какво трябва да знаете?

Производството на мебели по поръчка, особено когато са с нестандартни размери, е сложна задача. Крайният резултат не винаги удовлетворява купувача, а цената определено е по-висока от тази на масовата продукция в мебелните магазини. Единствената гаранция за максимално задоволство от покупката на поръчкова мебел е изборът на добър производител. Какво означава това? Ще разгледаме в следващите редове.

Как се намира добър производител?

За да намерите добър производител на поръчкова мебел на първо място той трябва има добра платформа, чрез която да популяризира своята дейност. Днес хората все по-рядко използват препоръки от свои познати. Повечето потребители търсят нужната им стока или услуга в Интернет, затова наличието на фирмен уебсайт е от огромна важност.

Предлаганият асортимент е също от голямо значение. Някои производители са специализирани само в изработката на един вид мебелни продукти, докато други правят всичко, което поиска клиентът. И двата варианта имат своите предимства. В единия случай ще получите мебел, изработена съвършено, защото е основен обект на дейност на компанията. В другия ще получите възможност да обзаведете с уникални мебели целия си дом.

Собствен дизайн или шаблонен по ваши размери?

Малките мебелопроизводители работят както по готови шаблони, така и по индивидуални проекти. Втората възможност е най-често срещаната причина да се закупят мебели по поръчка. Оформлението на всяка стая изисква индивидуален подход. На много места можем да забележим обзавеждане, което не се вписва хармонично в помещението, защото не отговаря като стил, форма и размери.

И когато говорим за поръчка, имаме предвид точно това: клиентът може да посочи всякакви размери, обков, фасада, пълнеж, геометрия, цвят и т.н. Правото на избор позволява на поръчителя да се вмести в определен бюджет и да получи луксозни мебели от скъпи материали или евтини, но висококачествени от стандартни суровини.

Какво очаква купувачът?

В търсене на добър производител на мебели по индивидуален размер, всеки купувач има в представите си различни очаквания не само за визията на крайния продукт, но и за отношенията си с изпълнителя. Поръчителят обикновено очаква коректност и това е най-трудната част от задачата.

Спазване на договорените срокове и придържане към договорения бюджет са основните изисквания на болшинството потребители. Добрите компании следват стриктно такава политика. Мебелите на Ерастил са предпочитани и поради тази причина – както подписаните договори, така и устните договорки се изпълняват безусловно.

Накратко, клиентите изискват от изпълнителя на поръчката следните неща:

  • Качествени мебели , изработени като са взети предвид вкусовите предпочитания и бюджета на клиента;
  • Разнообразие от стилове и възможност за създаване на уникален (нешаблонен) дизайн с избор на цвят, обков и материал;
  • Богат опит и отлична производствена база, която позволява да се реализира всяка по-сложна идея на клиента;
  • Сключване на договор с всички договорени нюанси на поръчката и гаранция за качество.

Добрата фирма, изработваща обзавеждане по индивидуални проекти, ви спестява добре познатите главоболия: Проблеми с разрешаването на въпрос за възстановяване на сума за дефектен продукт, надвишаване на себестойността на готовия продукт спрямо първоначалната цена, забавени срокове и лоша комуникация.

Не се примирявайте с унифицираните решения, предлагани на масовия мебелен пазар, заради страх, че ще попаднете на лош изпълнител на вашия проект. Инвестирайте в обзавеждането не само финансови средства, но и усилия в намирането на опитен, коректен и прецизен изпълнител.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.