Избор на картини по стила на обзавеждането

Съвременните тенденции в интериорния дизайн и декорирането с картини са тясно свързани. Нека разгледаме няколко примера.

Скандинавски стил, който се отличава със светли цветове на интериора, сдържаност и простота на дизайна. В този дизайн има много бяло, тъй като географското местоположение на скандинавските страни е с дълги снежни зими, което повлия на формирането на стила. Подходящи нюанси на картини за скандинавския стил: бяло, черно, сиво, бежово и пастелни нюанси. Подходящи области на живописта: графика, морска тематика, абстракция, пейзажи, натюрморти, картини с животни .

Прованс стила се характеризира с изтънченост и чувственост. Прованс елементи в интериора: миниатюрни възглавници с волани, красиви вази, фигурки и мини-библиотека. Картините са изпълнени в светли цветове и се отличават със своята лекота и ефирност. Един от най-ярките примери за такава живопис е маковото поле на Клод Моне в Живерни.

Стилът ампир е класически стил. Характеризира се с помпозност, тържественост, монументалност и акцент върху лукса. Композициите, подходящи за стила на ампир, са класически сюжети, репродукции на картини на световноизвестни художници, портрети на исторически личности.

Кич. Различава се по оригиналност и екстравагантност. Стилът се характеризира с нелогичността на сюжета и комбинацията от несъответстващи неща, изобразени на платното. Кичът е подходящ за индустриален дизайн (таванско помещение) с бетонна и тухлена стена – те взаимно подчертават достойнствата на другия.

Бохо е стил, който съчетава няколко жанра: кънтри, етнически, милитари. Стилът се характеризира с лека небрежност, разнообразие от цветове и стилове. Бохо хармонира с интериори, направени в стила на еко, еклектика (смесица от жанрове) и етнос. Тази комбинация, въпреки несъответствието на сюжетите, изглежда стилна и елегантна.

– „Селски“ стил. За тези, които обичат спокойните истории и романтиката. Стилът се съчетава добре с естествени нюанси и материали: дърво, камък, както и с каменна или тухлена стена.

Когато купувате и представяте модерна картина, не забравяйте, че тя трябва да носи естетическо удоволствие, да придаде на стаята уникален стил и да създаде приятна аура.

Източник: kartinata.bg

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.