Има  ли начини да не плащате кредита си

Много хора се опитват да платят заема колкото могат, дори ако за това трябва да влязат в нови дългове. Понякога, за да платите следващото плащане, трябва да преминете към отчаяни мерки. Хората се съгласяват с така наречените бързи пари и попадат в следващия кръг проблеми с дълга.

Това не е задължително. Ако човек не е в състояние да изплати заема, той може да подаде молба за несъстоятелност и да не плаща на абсолютно законни основания. И в бъдеще, след като преминете през процедурата по несъстоятелност до края, вземете удобен график за погасяване на дълга или цялостно облекчаване на дълга. Длъжник, който не плаща заем, трябва да потърси помощ от адвокати. Не чакайте банките да тестват на вас всички свои методи за събиране. Преминете през процедурата по несъстоятелност на физически лица.

Най-надеждният и абсолютно законен начин да не се плаща заем е фалитът на физически лица. За обикновените граждани такава възможност съществува само през последните 2 години, така че хората все още не знаят нищо за нея.

Ако наистина няма с какво да платите, можете да опитате да преговаряте с банката. Банката ще отговори на нуждите на клиенти, които преди това са извършвали плащания редовно и изпитват временни затруднения. За известно време на кредитополучателя ще бъде предоставена кредитна ваканция, през която трябва само да платите лихва по заема. Това време е дадено, за да може човек да се върне към финансова платежоспособност и да влезе в предишния график на плащанията. Но тази опция не се отървава от дълга завинаги.

Ако банката не успее да избие дълга с помощта на инкасатори, тя ще принуди длъжника да плати заема по съдебен ред. Но какво, ако няма абсолютно нищо, с което да изплатите дълга? Има ли законни начини да се избегне плащането на заем? Има няколко възможности, ще ги разгледаме допълнително.

Източник: Заемко – Верен кредитен помощник

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.