Какви металотърсачи са подходящи за търсене на монети и злато

Mеталдетектори

Намирането на ценни предмети е едно доста вълнуващо преживяване. На пръв поглед наистина е така, но може би само във филмите. В реалния живот се изисква по-професионална подготовка. На пазара могат да се открият много видове металдетектори за обикновенни или благородни метали, с различен обхват на обследване, както и за различна дълбочина.

Видове металотърсачи

Ако сте решили да се занимавате любителски или професионално с такава дейност, запознайте се преди това с основните видове металотърсачи, според тяхното предназначение и принцип на работа:

 

  • универсални – това е добър вариант, ако все още сте начинаещи в това поприще. Те са оборудвани с всички необходими екстри за откриване на метали, а дори и злато. Това със сигурност ще ви осигури едно вълнуващо изживяване;
  • за самородно злато – едни от най-добрите марки търсачи за такъв вид метал са Quest, Nokita, Minelab и др. Това са и едни от най-често използвание металотърсачи в много известните предавания за ентусиасти, търсещи подземни и подводни съкровища;
  • подводни – те имат водоустойчива издръжливост до 250 метра, притежават аудио и видео сигнализация при откриването на метален предмет и са с практични размери, за да ви е удобно и лесно търсенето;
  • дълбочинни – тези металотърсачи са проектирани за откриване на предмети, заровени на голяма дълбочина. Те са подходящи за използване от по-опитни и подготвени хора;
  • пинпойнтери – това са малки, но мощни металотърсачи, които ви дават възможност да откривате всякакви предмети по-бързо, в това число и злато и монети. Той открива с точност малките предмети, също така може да идентифицира множество обекти в близост един до друг.

Mеталдетектори
На българския пазар спокойно могат да се открият всички изброени дотук детектори, като имате възможност да си изберете дали желаете да закупите нов уред, да вземете под наем, или втора ръка.

Къде да търсим злато и монети

Такъв тип предмети могат да бъдат търсени с металотърсач буквално навсякъде. Има обаче места, които със сигурност крият в себе си точно такъв вид „съкровища“. Ето и някои от тях:

  1. Плажове

На тези места често могат да се открият златни украшения, монети, телефони, часовници и още куп други забравени или изгубени вещи. Освен на плажната ивица „съкровища“ могат да се намерят и под водата. Честото губене на обеци, пръстени, гривни и верижки се дължи на факта, че при потапяне на човешкото тяло във водата, телесната температура рязко спада, а това предизвиква и свиването на кръвоносните съдове, кожата също се свива и така бижутата изпадат.

  1. Паркове и градинки

Тези локации също крият в себе си много изгубени вещи. Там, където хората често се събират, за да отпуснат сред природата или да се насладят на хубав семеен пикник, често се случва да загубят някой ценен предмет. Така че, ако във вашия град има такова място, то там би било добре да търсите.

  1. Депа за отпадъци

Максимата „ Боклука за едни е съкровище за други“ важи с пълна сила за тези места. Тоновете боклук, които всекидневно изхвърляме, понякога поради невнимание или друга причина съдържат доста ценни предмети. В този случай обаче не всеки би могъл да се възползва от правото на достъп. В някои държави, в зависимост от законодателството, се изисква специален лиценз, който да ви даде правото да търсите метали с металотърсач на територията на такъв вид депа.

В заключение може да се каже на всички, които са решили да се занимават с търсене на всякакви метали и вещи, че това е приятна, но и трудна дейност, която изисква добра екипировка и подготовка. Според екипа на iShop.bg е важно добре да проучите пазара, за да намерите уредът, който ще ви служи най-правилна работа. На повечето места ще откриете металотърсачи с отлично качество на приемливи цени, нови, втора употреба и дори можете да ги наемете за определен период от време.

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *