Какво да направите, ако колата заседне?

Всеки шофьор поне веднъж е трябвало да попадне в ситуация, когато автомобил е заседнал на пътя. Подобна неприятност може да възникне както на черен селски път, така и в собствения ви двор след лошо време.

В този случай водачът трябва:

Опитайте се сами да освободите спряното превозно средство.

Обърнете се към професионалисти. Спасителите от Службата за евакуация на теглещи автомобили работят денонощно, помагайки на моторни превозни средства и превозни средства в града, както и извън границите му. Можете да се доверите на професионалистите от Пътна помощ.

За да се обадите на теглещ камион, трябва да се обадите на диспечера и автомобилът за техническа помощ ще бъде изпратен до мястото на повреда за съдействие.

 

Какво е първото нещо, което трябва да направите, когато колата ви заседне?

Всеки транспорт може да се подхлъзне при снеговалеж или по лоша, измита писта, така че всички шофьори трябва да знаят какво да правят, ако колата заседне в пясък , сняг и т.н.:

 

Първо, запазете спокойствие, не бързайте. Често неопитен шофьор, опитвайки се да се измъкне от плен чрез активна „циркулация на газ“, „поставя“ колата си по-дълбоко в земята.

 

Заседнала кола

 

Второ, опитайте се да разтърсите колата с помощта на скоростната кутия. За да направите това, колелата трябва да бъдат поставени прави, завъртайки волана. След това, като използвате ускорителя малко по малко, опитайте се да се придвижите напред, доколкото е възможно.

Веднага след като транспортът започне да се връща назад, трябва да включите задната предавка, след което натиснете газта отново. Понякога такива действия причиняват подхлъзване без най-малкото движение напред или назад, тогава си струва да завъртите колелата встрани, отново да се опитате да разтърсите колата.

След като постигнете успех, трябва да повторите този алгоритъм, преди да карате по по-твърда земя. Методът без използване на задна предавка също е ефективен, като натискате системата за газ-пауза-газ … върху педала за газ. Ако все пак не можете да се справите най-лесно и най-добре е да се обадите на пътна помощ за вашият град или регион в който се намирате.

 

На трето място, за да се измъкнете от дълбок сняг, си струва да използвате лопата или импровизирани средства, за да изкопаете писта за колела с дължина поне метър.

 

Четвърто, когато автомобилът е заседнал в кал или лед, се изисква да се увеличи максимално зоната на сцепление между гумите и пътя. За тази цел е необходимо да поставите килими от салона, слама, дъски, клонки под колелата, поръсете с пясък. Можете също така да постигнете желания ефект, като леко спуснете гумите.

 

Какво да направите, ако колата заседне в кал, пясък, сняг?

Изборът как да се освободи обездвиженото превозно средство зависи от това какъв е бил капанът. Въпреки че алгоритъмът на действия за освобождаване от задръствания в много отношения е подобен, описаните методи имат свои собствени нюанси, познаването на които ще ви позволи бързо да освободите превозното средство.

 

Ако колата е заседнала в пясъка, следните манипулации ще ви помогнат да избягате от плен:

 

Изкопайте малки вдлъбнатини под колелата, поставете пръчки, клони, камъни и т.н.

Накиснете пясъка с вода по посока на възможния изход.

Намалете налягането в гумите.

Не можете да се освободите? Обаждането на теглещ автомобил ще реши проблема.Обадете се на пътна помощ за вашият град и се доверете на професионалисите за да бъдете изтеглени.

 

Какво да направите, ако колата заседне в кал ?

Основното нещо е да не се плъзгате, в противен случай колата ще заседне повече в влажна почва. Ако задвижването на колата ви позволява, можете да опитате да излезете сами със „люлеене“. Шофирането на опасен участък от пътя на втора скорост ще намали подхлъзването.

Обаждането на теглещ камион на услугата „Теглене“ ще ви позволи да избягате от калния плен на най-ниски разходи за себе си. Опитните служители на компанията ще спасят възможно най-безнадеждно „удавника“ възможно най-бързо.

 

Ако колата е заседнала в снега, действайте по следния начин:

 

Най-простият метод за освобождаване е да премахнете снега около колелата, да ускорите, да се опитате да се измъкнете от снежния занос.

Когато автомобилът се плъзга, е необходимо да се движите малко назад, да се движите напред, като по този начин създавате минимална писта за последващо ускорение.

Когато автомобилът е оборудван с автоматична скоростна кутия, можете да се освободите, като приложите метода „люлка“.

Всички действия трябва да се извършват внимателно и бавно.

 

Помощ за закъсали автомобили от професионалисти, какво да правя, ако колата заседне в калта?

 

Компанията Ни оказва помощ на закъсали превозни средства дори при много трудни условия. Ние работим денонощно, като посещаваме клиенти в града и извън него. Акумулатора е изтощен, колелото е пробито, горивото изведнъж е свършило, необходимо е да извадите колата от многостепенния наземен или подземен паркинг – обадете ни се.

 

Всички служители на компанията притежават съответната квалификация, богат практически опит в спасяването на различни превозни средства от трудни ситуации.

Винаги дръжте нашия телефонен номер под ръка и ако колата ви заседне , ние ще се приберем незабавно!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.