$(KGrHqVHJDkFHomJ-GTrBSFF44RnhQ--60_12Сигурно всеки е използвал протектор от фолио за своя телефон. Този протектор е прозрачен лист от PVC материал, с който се покрива екрана. Така се предотвратява надраскване, което е и целта. На пазара вече се предлагат всякакви противоударни протектори, като тяхната степен на защита не е много ясна.

Всички сме чували термините „закалено стъкло“, „стъклен протектор“, „temperedglassprotector“ и т.н. Всички те се отнасят за един и същи продукт, който предпазва дисплея. Тези аксесоари станаха особено популярни през последните години.

Кои са основните разлики между фолио протекторите и стъклените протектори?

– протекторите от фолио са много по-евтини от стъклените. Средната цена на фолио протектор е между 3 и 7 ле. Докато на стъкления протектор тя е от 10 лв нагоре, като за някои модели телефони може да стигне и над 50 лв. Тази ценова разлика е заради материала и начина на изработка.

– твърдостта. Тук победител категорично е стъкления протектор. Фолио протекторите са тънки и пазят само от надраскване. Докато стъклените са по-масивни, по-твърди и с по-голяма защита от удар. Протектора ще се счупи при удар, но екрана на телефона ще остане здрав.

– усещането при докосване. Покритието на добрия стъклен протектор, е близко до това на дисплея и потребителят почти не усеща разлика. По-скъпите стъкла дори имат заоблени ръбове. Фолио протекторите при допир са по-сухи.

Нека бъде ясно – добрият удароустойчив протектор е по-скъп. Качеството наистина се определя от цената. Ако спестите от стъклен протектор, това може да ви изиграе лоша шега в даден момент. Важно е, също така, протектора, който поставяте, да бъде точно за вашият телефон или таблет – а не универсален.

Нашият съвет е да не пестите средства за защита на вашето устройство. Защото тази инвестиция ще ви се възвърне в бъдеще.

Какво мислите сега за стъкления протектор?

И кое от двете бихте избрали – да подмените скъпия дисплей или да подмените евтиният протектор? Нека всеки отговори сам за себе си и да прецени дали един протектор си заслужава инвестицията.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.