Как да изберем качествени тениски: съвети и трикове

Тениската е един от най-универсалните и широко разпространени елементи от гардероба, който е подходящ за хора от всяка възраст. Без него е невъзможно да си представим всеки гардероб, висококачествените тениски са просто незаменими за мъжете, много жени също ги обичат.

Мъжка тениска от evizabg.com

Въпреки повсеместното разпространение на този тип облекло, тениските с добро качество все още са много рядкост. На съвременния пазар все по-често можете да намерите тениски от синтетика, докато тениските с максимален процент памук се считат за най-висококачествени. Разумните купувачи отдавна са се научили да различават тениските с добро качество и синтетичните тениски, всичко, което трябва да направят, е да погледнат дрехите.

 

Как да различим висококачествените тениски?

При избора на качествени тениски много хора се ръководят единствено от цената и вярват, че колкото по-скъпи са дрехите, толкова по-високо е тяхното качество. Всъщност високата цена не винаги е гаранция за високо качество, може да се дължи на популярността на дадена марка или конкретен модел, а много дизайнерски артикули също са скъпи. От своя страна висококачествените тениски не винаги са скъпи. За да проверите качеството на тениските, трябва да обърнете внимание на няколко параметъра:

цвят на тъканта; неговата текстура; ниво на еластичност; качество на шева.

На първо място, трябва да определите качеството на тениските по цвета на тъканта. Колкото по-лъскава е тъканта, толкова по-малко естествени памучни нишки съдържа. Тениските, чиято тъкан блести като огледало, имат максимално съдържание на синтетика, такива неща ще бъдат неудобни за носене в горещо време и спортуване в тях. За да изберете качествена тениска, не забравяйте да проверите материята на тъканта. За да направите това, достатъчно е само да набръчкате малко ръба на тениската и да я изправите, обикновено няма гънки върху синтетичната тъкан, а на качествена тениска те винаги ще останат.

 

Говорейки за това как да изберем тениска, си заслужава да се отбележи важността на еластичността на тъканта. За да го тествате, просто трябва леко да разтегнете тениската, ако тъканта се възстановява бързо, значи тениската е с добро качество. Ако тъканта остане леко опъната, тогава не може да се говори за високо качество, такава тениска „няма да оцелее“ дори няколко пранета.

 

Последната част от отговора на въпроса как да изберем качествена тениска е проверката на шевовете. Просто трябва да обърнете тениската отвътре навън и да видите как се обработват шевовете отвътре. Всеки шев трябва да бъде зашит поне два пъти, като с леко опъване шевовете не трябва да изглеждат прекалено стегнати и да пукат. Тези манипулации са напълно достатъчни, за да изберете висококачествена масивна тениска, която ще издържи много години и след всяко пране ще изглежда като нова.

 

Как мога да избера качествени тениски за отпечатване на лого

Мъжка тениска три цвята

Намирането на тениски с добро качество, върху които по-късно могат да бъдат отпечатани снимки, също не е лесно. Такава тениска трябва да бъде не просто трико, а подходяща за нанасяне на лого. Нека се опитаме да разберем как да изберем качествена тениска, която по-късно може да се превърне в уникален дизайнерски аксесоар.

 

Не забравяйте да изберете тениска с висококачествена материя, тя трябва да е тънка и лека. Ако текстурата на тениската е тежка и свободна, щампата няма да върви гладко. Висококачествените тениски трябва да имат плат за предварително свиване, това гарантира, че тениската няма да „седне“ след първото пране и шарката остава непокътната.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.