Как да изберем музикален инструмент

Ще ви зададем няколко въпроса, които ще ви помогнат в избора ви.

  1. Какъв вид тренировъчно пространство имате?
  2. Какво време искате да отделите на инструмента? Всички инструменти ще изискват огромна инвестиция на време, ако искате да станете наистина отличен музикант, но за по-малко време можете да станете добър музикант, в зависимост от това, което искате. Освен ако не сте готови да инвестирате сериозни часове, не се забърквайте с нещо като Кора , може би изборът на нещо просто като китара е най-подходящ за вас. Ако наистина искате да правите музика, но имате много малко време да инвестирате в упражнения, един прост инструмент, като джембе, е чудесен избор.
  3. Какви са вашите физически ограничения?  Ако имате голям белодробен капацитет, помислете за саксофона Разбира се, ако имате волята да свирите на нещо, което ще бъде физически трудно за вас, можете да надминете почти всичко, но бъдете готови за малко премеждия.
  4. Искате ли да свирите и пеете едновременно? Ако наистина искате да се съпровождате с пеене, особено ако искате да го направите самостоятелно, може да помислите за една от двете класики: пиано или китара. Разбира се, много велики музиканти са се акомпанирали на други инструменти, но пианото и китарата могат да осигурят пълнота и обхват на звука, които самостоятелно придружават добре човешкия глас. Не случайно те са най-популярните съпътстващи инструменти за певци.
  5. Искате ли да се научите да четете ноти? Ако искате да свирите западна класическа музика , ще трябва да се научите да четете ноти, по-специално на кой ключ придружава вашия инструмент. Джаз музикантите обикновено трябва да се научат да четат и ноти, макар че те може да изглеждае малко по-различни от класическата нотна музика, а някои международни музикални традиции имат различни стилове на писмена музика. Ако искате да избягвате да четете ноти, свирите просто на ухо, повечето жанрове на народната музика по света не изискват никакви писмени нотации.

Източник: prosound.bg

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.