Как да изберем оригинални маратонки за бягане – съвети от SportFaster

originalni maratonki za byagane

Гамата оригинални маратонки за бягане adidas се състои модели, изрботени с висококачествени материали и технологии, специализира в бягане и джогинг. Всеки от тези модели е един от най-добрите в своя специален клас. Това се постига чрез максимизиране на самото представяне на атлетична обувка за бягане, което спортистът от този клас цени. Експертите на онлайн магазин за маратонки SportFaster.com ни помогнаха да изготвим тази статия, давайки съвети при избора на оригинални маратонки за бягане.

Ключови технологии в изработката на оригинални маратонки Adidas

ADIDAS BOOST

Иновативна пяна, която има 5 основни предимства пред стандартната EVA: Тя е по-мека, по-еластична, по-гъвкава, не потъмнява при замръзване и не се топи от топлина, запазва амортизиращите си свойства по-дълго.

LIGHTSTRIKE/BOUNCE

Изключително еластична и лека пяна. Има най-високата степен на възстановяване на енергия в диапазона на adidas, но сравнително ниска скорост на ресурси.

SOLAR PROPULSION RAIL

Две EVA-базирани пяни, които помагат на adidas да направи обувката по-стабилна поради относителната си твърдост. Lightstrike е по-лек, а Bounce е по-твърд.

ADIDAS SOLAR ENERGY RAIL

Твърдата рамка на Solar Energy Rail проследява крака в кръг. При търкаляне те поддържат крака от двете страни, което го прави стабилен.

L.E.P.

Полиамидната плоча на подметката се използва в модели, където има много BOOST, за да се контролира нейната мекота и посока на деформация. Прави обувката по-стабилна.

Важни съвети при избор на маратонки за бягане

Както вече споменахме, почти е невъзможно да се предскаже всичко от разстояние. И когато пишете статия, е невъзможно да разкажете за всички нюанси. Само вашият опит и знания + компетентни съвети ще ви помогнат да направите правилния избор. В заключение искам да дам редица прости, но много важни съвети:

  1. Новите обувки (дори и за бягане) не трябва да ви стягат. Трябва да движите пръстите си свободно, в противен случай можете да ударите ноктите си и да си причините болка, докато бягате.
  2. Маратонските не трябва да са стари. Износените маратонки не са функционални.
  3. Добрите обувки се виждат отдалеч. Новите маратонки трябва веднага да са удобни. Препоръчително е да изпробвате обувки в края на деня или след средна тренировка, защото тогава кракът е с нормални размери.
  4. Не бягайте в нискокачествени маратонки. Изберете надеждни производители, които са се доказали пред професионалисти. Евтините обувки могат да бъдат много нездравословни. Особено при бягане.
  5. Маратонки за бягане трябва да бъдат закупени предварително. Поне 2-4 седмици преди състезанието. Трябва да се упражнявате с тях известно време. Свикнете с тях и преценете дали са достатъчно удобни.
  6. Изберете внимателно. Винаги пробвайте маратонките с чорапи. Те осигуряват окончателно прилягане на крака.
  7. Използвайте няколко чифта обувки, за да се подготвите за маратон. Препоръчително е да използвате един чифт не повече от 3-4 тренировки подред.
  8. Не забравяйте за препоръките, дадени в тази статия.

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *