Как да изберем синтезатор за подарък?

4240130_dept_contacts_300Гледайки как обикновено хората избират при покупката на по-евтин синтезатор за подарък, то неподготвеният потребител има голям шанс да не се сдобие с подходящия модел. На пръв поглед може да изглежда, че няма нищо сложно в избора на не толкова скъп музикален инструмент, особено и ако продавача помогне. На практика може обаче да се получи различна ситуация. По-скъпият модел може да звучи по-зле от по-евтиния, а пък продавача да трябва да се ограничи с това, което има като асортимент в магазина. Как на практика да изберем правилния синтезатор?

Ситуация 1: Закупуване на синтезатор в музикален магазин с детето
И така, детето обикаля и разглежда синтезаторите, а родителите гледат да е достатъчно скъпо, за да е хубаво, но да се събере в бюджета. Избират модел и се обръщат към продавач – консултанта. Той произнася много непонятни изречения и ако думите му са убедителни, родителите купуват въпросният синтезатор.

Анализ: В този пример родителите купуват синтезатор за подарък на детето си, като нито те, нито детето имат достатъчно информация какво трябва да има един добър синтезатор. Детето може да хареса външния вид на инструмента, неговия цвят или звука, който той издава Всъщност, родителите се спират на синтезатора, който отговаря на бюджетната им рамка.

Ситуация 2: Закупуването на синтезатор в музикален магазин
Купувачът влиза в музикалния магазин и се интересува от определена марка синтезатор и неин модел и го купува.

Анализ: Тук си личи, че потребителят е подготвен предварително и знае какво иска. Успехът зависи от това с колко и каква информация разполага клиентът. Информацията може да бъде както теоретична, така и практическа. Ако купувачът лично е свирил на различни модели синтезатори, то той има практическа информация. Ако не свири лично на синтезатор, но се информира от познатите си, от мнения в Интернет, брошури и др., това е само теоретична информация. Теорията е необходима, но не е достатъчна за придобиването на един добър инструмент.

Ситуация 3: Закупуване синтезатор от музикален павилион в търговски център
Много търговски центрове имат малки музикални павилиони или магазинчета. На такива места моделите и марките на синтезатори са изключително ограничени и често са представени предимно по-евтини синтезатори. На такова тясно място купувачът не мисли дълго. Той бързо се спира на синтезатора с подходяща цена или продължава да търси другаде.

 Ситуация 4: Закупуване на синтезатор в не-музикален магазин
В някои магазини и пунктове за продажба, като такива за играчки, дрехи, тенджери и други подобни, могат да се намерят и синтезатори, или по-скоро един или два евтини музикални инструменти, с някои малки изключения. Може би продавача на домакински уреди и да знае нещо за тях, но вероятността е малка и рискът е голям.

Затова внимавайте. Най-добре купувайте заедно с хора, които са специалисти, и то в реномирани магазини.

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *