Как да изберете кухня по поръчка – съвети от доказани специалисти

Действията по избор на кухня, особено по индивидуален проект, са изключително сложни. Нещата не са толкова лесни, колкото изглеждат. Да този извод стига всеки от Вас, който е решил да се сблъска в фирма, която предлага подобни услуги.

Вярно е, днес, в края на 2019 година, в България има редица фирми, предлагащи кухни по поръчка. Такива, които са спрямо изискванията на клиента. Под изискваиня имаме предвид цвят, дизайн, елементи, осветление, размери и други, спрямо желанията на клиента.

Ето и някои от важните съвети, които специалистите дават като насоки на бъдещите клеинте, търсещи подобни услуги и продукти.

Първото важно правило – трябва да изберете правилната форма на кухнята. Тя може да е П-образна, Т-образна, права, дори U-образна. Бъдете ясни със себе си и кажете на проектантите какви са Вашите намерения.

Правило номер 2 – Вградени  уреди – ще има ли такива, и кои мислите да са те. Печка ли ще е, микровълнова фурна ли ще е, уточнете го с проектантите.

Третото правило – Механизми, които ще се ползват – уточнете ги. Ако имате въпроси и искате примерни такива, то всяка компания, към която сте се насочили, ще Ви прати каталог и ще можете да изберете механизми за кухни от различни производители.

Решили ли сте къде да бъде разположен аспираторът? Това е четвъртото правило, а именно – да сте наясно с позицията на аспиратора в бъдещата ви кухня.

Съвет номер пет – плочките, които ще са на самата кухня. Трябва да решите, дали ще ги има, или ще са заменени с друг материал, подходящ за кухни.

Естествено, има и много други съвети, като например стилът, дали ще бъде модерен, футуристичен,  или пък ретро стил, както и дали ще има модули с регулирано осветление, на различни режими, както и помислете внимателно за съчетанието на кухненските аксесоари, спрямо кухнята.

Финални думи. Трябва да знаете, че кухните по индивидуален проект са една идея по-скъпи, но при добро планиране, могат да носят дълги години радост и наслада, докато се употребяват, затова е важно да обърнете сериозно внимание и на най-малкия детайл.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.