business-woman765Ако вие всеки ден излизате с бретон, тогава неминуемо се изправяте пред един и същи проблем, особено през зимните месеци – как да нося шапка, за да не ми е студено на главата и да не си разваля прическата?

Комбинирането на шапка с бретон всъщност е напълно възможно. Има много такива модели на шапки, които ще си паснат идеално с вашият външен вид:

 

 Барета
Този модел шапка може да се носи с почти всеки вид прическа. Трябва само малко да я дръпнете баретата назад към върха. В този случай просто гледайте бретонът да не пада над веждите ви и да остане открит. Останалата част от косата ви може да бъде скрита в шапката ви или да се спуска свободно по раменете в зависимост от дължината.

 

Кепе
Това е отличен вариант за такъв вид подстрижка. Изберете шапка от велур, той ще ви придаде допълнително очарование и кокетство.

 

 Везани шапки
Обикновените могат да се носят с бретон, но само ако са килнати назад също като баретите. Останалата част се събира в шапката, остава да виси свободно, да я хванете на кок, или се събира на конска опашка. Това ще ви придаде женственост и ще намекне, че сте романтична натура.

 

Малкият бретон може да поддържа своята форма по всеки един от моделите шапки, които решите да изберете за вас – дори и тези с козирка.

 

Ако имате по-дълъг бретон, може просто дългата част да я закачите зад ухото си с помощта на красива фиба. И в такъв случай отново може да използвате любимата си шапка, колкото и да ви се е струвало неправилно преди.

 

Ако оформите бретона с щипки, восък или гел за коса, ще съхраните прическата си и за по-дълго време. В този случай може да използвате всякаква шапка, но никога не използвайте шапка, ако сте си намокрили косата, за да не си развалите прическата си.

 

Шала също може да ви помогне при прическа с бретон , като го завиете около главата си и го използвате като шапка, но без да докосвате прическата отпред. Така ще изглеждате елегантно и женствено.

 

Кръглият шал е по-добрият вариант, защото няма опасност да закачите бретона изобщо, тъй като се носи на главата като качулка.

Източник: http://kapere.com/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.