Кога е нужна септична яма?

 

Всички сме на ясно колко е важна чистата вода и как в някои области в България на страната все още има проблем с водоподаването. Водата е безценен земен ресурс, който изисква специално внимание, особено при избора на септичните ями.
Какво представлява септичната яма?
Съвременните септични ями представляват специални контейнери за събиране и обеззаразяване отпадъчните води в къщи или вили, където няма централна канализация. Общо казано задачата на септичната яма е да сепарира всички органични елементи, които замърсяват водата. Контейнерите са тези инсталации, които имат грижата да унищожат от утайката различни вредни механични примеси.

Обикновено септични ями се инсталират на територията на селска къща или във вилна зона, скрити добре под земята, като така не се разваля външния вид на градината.

Ползи от септичните ями:
– Без миризма (за разлика от каналите, септичнатаяма не причинява миризма)
– Малки по обем (има варианти, при които целия комплекс лесно може да се събере в малка каросерия)
– Септична яма не вреди на околната среда, ако е направена правилно
– Има ями, които могат да се споделят от повече къщи
Общо взето септична яма – това е последната необходима подробност, която ще допринесе за осигуряване на пълноценен комфорт и екологична безопасност на вас и вашето семейство.
На пазара вече се предлагат много видове септични ями за къщи и вили,от на съвсем нормални цени. Те са изработени от съвременни материали благодарение на съвременните технологии, и притежават необходимия сертификат за качество. Вече не е необходимо да изграждате септичната яма сами, а направо я купувате и монтирате към канала.
След монтажа остава само да се договорите с фирма за почистване на септични ями, която регулярно да я отводнява и изчиства от мръсотията. В интернет има много оферти за тази дейност, като е добре да не се доверявате на случайни лица. Изберете вик фирма с добра репутация и опит в сферта. Наберете няколко оферти и направете своя избор информирано.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.