КОГА И ЗАЩО ДА СМЕНЯМЕ КЛЮЧАЛКИТЕ НА ДОМА

Много е важно да подновите ключалките на къщата, за да предотвратите кражба. Но колко често е необходимо да го правите? Обикновено полезният живот на ключалката е около 10 или 15 години, това се измерва в хиляди цикъла на отваряне-затваряне, от 2000 нататък в зависимост от качеството – но разбира се колко по-стара е, ще бъде по-лесно за крадците да го наложат или да копират ключа, за да го отворят.

Има обаче ситуации, в които е не само препоръчително, но и наложително да смените ключалките. Обърнете внимание на следния списък:

  1. Заключването е нарушено

Крадците се движат по всяко време, така че никога не знаете кога ще се опитат да нахлуят във вашия имот, като използват някакъв инструмент, който им позволява да вдигнат ключалките.  Ето защо, когато се сблъскате със счупена ключалка, най-доброто решение е да я смените и да инсталирате нова.

  1. Загубени ключове

Ако обитателите на къщата са отишли на екскурзия или просто за да извършват рутинните си дейности през деня, е възможно в средата на недоглеждане ключовете от къщата да бъдат загубени. Това е много случайна и необичайна ситуация, но се случва.

  1. Остаряване на ключалката

Има много стари модели брави, чиято технологична валидност е надминала, така че са лесно уязвими за насилване

  1. Наличие на ръжда по ключалката

В определени случаи изтичането на времето и продължителната употреба, както и наличието на влажност, могат да причинят сериозно износване на ключалката на дома. Дори металните му компоненти могат да ръждясват.

  1. Наличие на нови технологии

Търсенето на продукти, свързани със сигурността на дома, нараства все повече и повече. С оглед на това бравите с различни технологични профили (бронирани, биометрични, електромагнитни и др.) вече не са рядкост в къщите и вече са доста лесни за намиране.

  1. Смяна на врата

Може да се случи, когато семейство реши да смени вратата на къщата, било по естетически причини, за да монтира по-красива, или защото е решило да монтира блиндирана врата.

И накрая, винаги ще е необходимо да се потърси професионален съвет  относно ключарството и други устройства за сигурност, за да вземем най-доброто решение при смяна на ключалките на къща. 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.