Кой е най-добрият начин за почистване на мазета и тавани

нямат истинско място. Веднъж напълно доставен, човек бързо губи преглед. Тук може да разберете, как да покорите на пръв поглед непреодолимата планина с боклук в 4 стъпки.

Почистване на мазета и тавани – Стъпка 1: Тактика стъпка по стъпка

Натрупаното с години и десетилетия не може да се изчисти за един следобед. Мислете с малки стъпки: огромната задача се превръща в малки стъпки. Например, поставете си за цел да почиствате само за 30 до 60 минути наведнъж, напр. всеки уикенд. За кратки единици време човек се мотивира много по-бързо, овладява по-лесно и усещането за постижение възниква бързо.

Захващайте се само с една секция наведнъж. Ако това е пълно, изправете го: поставете нещата ясно и поотделно, където все още има място, напр. в друга стая или коридор. Сега имате общ преглед: това, което не сте използвали повече от година, може да си отиде. Може също така да препродадете или дарите артикули, които са в добро състояние. На този адрес: https://www.depo.bg/mazeta-tavani-sofia може да намерите съдействие относно събирането и извозването на боклука.

Подреждане на мазе и таван – Стъпка 2: Поръчайте с ясна перспектива

Най-добре е да опаковате това, което искате да запазите, в прозрачни контейнери с капак. Те също така предпазват от влага. Картонените кутии, от друга страна, винаги трябва да се поставят малко по-високо върху рафтове, летви или европалети и на разстояние от стените. Това гарантира вентилация, мухълът не може да се развие толкова бързо и вашите съкровища са по-добре защитени в случай на повреда от вода. Подходящото етикетиране също помага за по-бързото намиране на всичко в бъдеще.

Ако настроите и кутиите според сезоните, бързо ще следите нещата в бъдеще: съхранявайте напр. кутии с коледна украса близо до ски или шейни. Съхранявайте артикулите, от които се нуждаете по-често, на места, които са лесно достъпни.

Почистете мазето и тавана – Стъпка 3: Поддържайте нещата подредени

Поддържайте мазето и тавана чисти – това ви мотивира да продължите да поддържате нещата подредени, вместо просто да изхвърляте нещата в следващия ъгъл. Винаги оставяйте малко място – новите артикули със сигурност ще последват. И ако те следват, вземете за правило вместо това да изхвърляте нещо друго. По този начин намалявате риска скоро отново да запушите мазето или тавана.

От depo.bg ви пожелават много успехи в организацията и почистването!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.