Кой продукт от асортимента на бързите кредити да изберете?

Бързите кредити в момента са истински хит на пазара за финансови продукти. Още по-актуални в последните години са бързите кредити онлайн. Много хора имат неограничен достъп до интернет, което им позволява да кандидатстват онлайн директно на сайтовете на кредитните компании. Фирмите за Бързи кредити бързо напипаха правилната посока и сега повечето от тях предлагат онлайн кредити. Така те достигат до клиентите си директно в домовете им. Колкото и лесно да изглежда кандидатстването за онлайн заеми, все пак трябва да се съобразяваме с някой полезни препоръки. Както навсякъде, така и тук, в кредитирането, има порочни практики, за които трябва да внимаваме и да не попадаме в капаните им.

Още с влизането в страницата на избраната от вас фирма прочетете внимателно условията за отпускане на кредити онлайн. Някои фирми имат такса за експресно одобрение, такса за рефинансиране и т.н. Попитайте каква е сумата, която трябва да заплатите. Не се притеснявайте да питате. Търсете най-изгодната за вас оферта, не се спирайте на първата срещната.

Масово предлаганите оферти са за кредит без трудов договор. Това значи, че няма да е необходимо да предоставяте документ за договорните ви отношение с работодателя. Единствения документ, който ще ви трябва за кандидатстване е валидна лична карта. Фирма CITYCASH предлага на сайта си кредити без поръчител, което е също голямо облекчение за кредитоискателите. В днешно време е много трудно да си намериш поръчител, а ако сумата е съвсем малка, то би звучало дори смешно. Това, че се изисква представяне на лична карта, не трябва да ви притеснява по никакъв начин. Небанковите финансови институции са регистрирани като администратори на лични данни и носят отговорност за съхранението на вашите лични данни. За да кандидатствате, от вас се изисква да попълните онлайн формуляр. В тази онлайн бланка ще ви накарат да попълните личните си данни правилно, както и да упоменете сумата, за която кандидатствате и срока, който сте си избрали за погасяване. Всяка една компания има свои правила за сумите, които отпуска. Повечето онлайн заеми са на стойност от 100 лв до 1500 лв, като в някои фирми достигат и до 3000 лв. Не се предлага ипотечен кредит. За него можете да попитате в банките. Разбира се, вие се стремете да кандидатствате за сумата, която ви е необходима, а не за по-голяма. Това са доста скъпи кредити и не си заслужава да ги ползвате като джобни пари.

От половин до един час след изпращането на искането ви за пари на заем, ще получите отговора на компанията отново по електронен път, както е било и кандидатстването. Ще се изисква вашето съгласие с клаузите по договора за бърз заем. Прочетете го внимателно и ако нещо не ви хареса, не се съгласявайте. Ако всичко според вас е наред, изпратете потвърждението си. До час на посочената от вас банкова сметка ще бъде приведена сумата, за която сте одобрени.

За плащането на погасителните вноски също имате право на избор. Сами ще решите дали ще правите преводи по банков път, чрез каси на Изи Пей или в близкия офис на компанията. Всичко, което ви вълнува, можете да намерите в раздела „Често задавани въпроси“. Ако там липсва нужната ви информация, попитайте в онлайн чата. Ще ви отговорят веднага и то компетентни по въпроса хора. Не си спестявайте усилията. Това е като в магазин. Влизате, разглеждате, питате, ако не ви хареса стоката или цената ѝ, търсите в следващия магазин. Важното е да намерите кредита, който е по джоба ви. Не взимайте кредит с голяма вноска, за да си спестите лихва. Така може да не ви стигнат парите от заплатата да си плащате в срок всичко и да се стигне до по-големи неприятности. Знайте, че имате право по закон да приключите предсрочно кредита си и да ви се приспаднат лихвите за предстоящия период.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.