Лесни и ефективни навици за почистване на мазета с цялото семейство

Колкото по-голямо е семейството, толкова по-голямо е почистването на къщата! Това е така, както за дома, така и за прилежащите му части.

И така, без да разбирате погрешно, големите семейства са страхотни, защото когато се мобилизират правят чудеса. Днес ще ви разкажем как семейно може да планирате почистване на мазета. В случай, че ви се стори сложна задачата, въпреки дадените указания, винаги може да си наемате и екипи от SMETISHTE.COM да го свършат. Връзка с такива ще дадем по-долу в статията.

С толкова много хора, живеещи под един покрив, нещата могат да станат малко хаотични и безредни. Това важи с пълна сила при таванските стаи и мазета, където заделяме и изхвърляме всичко, което не намира място в дома.

Сравнително подобен е случаят и с малките семейства; когато на снимката има деца, количеството почистване, което трябва да се извърши, винаги е повече. С това казано, важно е всеки да се включи, за да поддържа домакинството чисто и организирано. И така, как да направите Почистване на мазета, когато никой не показва ентусиазъм относно свободното време? Не се притеснявайте, ние ще ви насърчим. Прочетете, за да разберете как да развиете навик за почистване за вас и вашето семейство, чак до тавани и мазета!

  1. Насрочете ден и час

В днешно време всеки използва извинението „Нямам време“, за да избегне почистването. Така, че единственият начин да накарате всички да почистват е да създадете график за почистване. Вземете под внимание учебните часове, времето за учене и извънкласните дейности на вашите деца и им определете време, в което да почистят стаите си или да помогнат с друго почистване и подреждане в къщата. За почистване на мазета, планирайте няколко часа в уикенда, за да са на разположение всички, които през седмицата работят или ходят на училище. Направете график за по-интензивно почистване през уикенда, когато всеки може да помогне, така че тежестта е споделена.

  1. Разпределете почистването по равно

Никой няма да се придържа към графика ви или да иска да чисти, ако смята, че ще извади късата клечка. Когато става въпрос за по-трудни задължения за деца като миене на бани или почистване на прозорци, уверете се, че всеки ще има ред да ги свърши. Може също така да поставите двама души на работа, за да ускорите процеса и да облекчите натоварването. Когато почистването е по-лесно и по-бързо, има по-голям шанс, то да стане обичайно за всички.

  1. „Ние всички сме заедно в това!“

Съвместната работа е чудесен начин цялото семейство да развие навик за почистване. Това е така, защото никой не се чувства сам в това или че някой друг се забавлява, докато той върши цялата работа. Да видите някой друг чист също идва като форма на мотивация за другите членове на домакинството. Когато чистите заедно, опитайте се да поддържате нещата интересни, като говорите, разказвате истории, пеете или пускате музика. Повечето деца намират чистенето за скучно, така че ако занимавате умовете им, те ще покажат малко повече ентусиазъм, когато вършат работата. Разбира се, не може да ги разсеете напълно или ефективността им на почистване ще бъде поразена. С прости думи, поддържайте атмосферата лека, но свършете работата.

За връзка с екипи от форма по почистване на мазета, погледнете на този инк: https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.