Не сте избрани за свободната работна позиция?

И вие ли сте от онези хора, които постоянно си пускат автобиография, но без успех. Чудите се какво се случа и защо никой не ви се обажда? Със сигурност причината може да бъде не само една.

Накратко, може да има много причини, поради които не сте били избрани след интервюто или дори не сте били поканени на него, след като са прегледали автобиографията ви. Има и много причини, поради които работодателят дори не е погледнал вашето автобиография. Например, много автобиографии за това свободно работно място бяха изпратени наведнъж. А работодателя анализира само първите, и те се оказаха напълно достатъчни. Или работодателя подреди кандидатурите така, че най-подходящите автобиографии са се изкачили на върха, но вашето не е сред тях. Ето защо е много важно да опишете своя опит по висококачествен начин в автобиографията си. Ние не препоръчваме само да адаптирате автобиографията си за конкретни свободни работни места, преди да кандидатствате. Намирането на работа в днешно време е подобно на процеса на продажби: не е достатъчно да имате качествен продукт – все пак трябва правилно да кажете на потенциалния купувач за него.

С една дума, отказите по време на търсене на работа са неизбежен процес. Важно е да осъзнаете, че това не се случва само на вас. Със сигурност има и други кандидати, които не са сред избраните работници. Това съвсем не означава, че вие нямате качества или не сте добър специалист. Основното нещо е да не приемате отказите присърце и да не се обезсърчавате.

Не забравяйте, любимата на всички фраза „за всеки влак си има пътници“. Може би пък тази работата не е била за вас. Или просто така е трябвало да се случи за да ви изберат на друго място, където ще се чувствате доста удобно и комфортно. Не спирайте да търсите работа, защото, който търси намира!

Успехът е с вас само тогава, когато повярвате в себе си и в него!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.