Няколко ситуации, в които тегленето на кредит е много изгодно

Кризата в банковата и финансовата система е най-доброто време за печелене на заеми. В самото начало на трудна икономическа ситуация може да вземете заем и да прехвърлите пари в по-надеждни активи. Благородни метали, чуждестранна валута, акции на чуждестранни компании и др. И след това можете да фиксирате печалби, докато останалите ще изпитват неудобства от трудната икономическа ситуация.

Ето и още подобни ситуации, макар че някои ги намират за спорни, по отношение на рентабилността.

Кредит за собствен бизнес

В началото на 90-те беше популярно тегленето на заеми, за да се развива собствен бизнес. Можем да кажем, че именно „старата школа“ на предприемачите тегли кредити, обезпечени с апартаменти или коли и се поставя в ситуация, при които няма място за грешки. По отношение на мотивацията това е чудесен подход. Ами ако не успеете да стартирате проекта? Ако нещо се обърка? Нняма да има къде да живеете, няма да има какво да ядете и цялото семейство ще страда. От гледна точка на здравия разум рисковете са твърде големи. Почти винаги е по-добре да намерите инвеститор или да спестите капитал сами, е не да си „играете с огъня“.

Автомобил на кредит

Кредити за автомобили – това е така да се каже специфичен отрасъл, който зависи от икономическата ситуация в страната. Ако заплатите са стабилни и пазарът се развива, тогава средната класа е по-склонна да купува автомобили на кредит. Единственият проблем с тези заеми е, че те са практически ненужни. С жилищата всичко е ясно – ако няма къде да живеете, то вземете заем и го изплащате дълго време в името на домашния уют. Но при колите ситуацията е различна. Въпреки че това е необходимост, не винаги е необходим точно последният модел BMW на кредит. В случай, че голяма част от заплатата ще отива единствено за неговото погасяване, наистина е глупаво да се постъпва по този начин.

Източник: http://invest-news.eu/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.