Плочки за баня – тенденции

obzavejdane-za-bania

Именно затова си струва да погледнем в моделите плочки за баня, които бързо набират популярност и според дизайнерите ще са големият тренд.  Интересното е, че експертите и дизайнерите препоръчват търсенето на плочки от материали, които се използват за плочки от много дълго време – материали и повърхности, които са издържали проверката на времето, но които вече са поднесени по един но, по-виртуозен начин.

Безспорно такъв модел са квадратни плочки теракота, които са глазирани в неутрални, бледи цветове, но излъчват чист органичен характер. Много популярни за душ пространства или като супер декор за ваната. Теракотените плочки за баня бяха много популярни през втората половина на 20 век, но тогава сякаш не намериха точното съчетание в интериора на банята. Днес обаче, вплетени в груб, рустикален стил, в повече пастелни тонове и по-дълги продълговати размери или хексагонови форми, получавате истински хит за банята.

Едва ли специалистите по обзавеждане за баня са очаквали толкова силно присъствие на неутралните цветове в последните години, но тази година се очаква да бъде годината на бежовото. В баните ще виждаме много гланцирани, богато наситени кашмирени и бежови тонове, които ще бъдат неустоими.

Стилната геометрия също ще бъде водещ тренд в банята на 2018. Моделите характеризиращи се с ярки цветове, но със строги геометрични отсечки по повърхността ще бъдат същинската естетическа светкавица в моделите плочки за баня. Остри триъгълници, или цветни кубове върху плочките, подове и стени, които ще доставят наслада за сетивата и ред в банята.

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *