Полезни съвети за стилна малка баня

Обзавеждането на голяма баня е много по-лесна задача в сравнение с тази да обзаведеш малката баня. Дори да допуснете грешки при голямата, те винаги могат да се поправят, но при малката  това е недопустимо. Затова трябва да обърнете специално внимание при избора на мебели.

Умивалника – може да е тесен и продълговат. Изберете компактен, за да си осигурите повече пространство. Отличен избор е и ъгловият, като е добре да бъде монтиран срещу тоалетната.

Шкафове – ако няма възможност за шкаф под мивката, оползотворете пространството над нея. Може да бъде стенен шкаф с огледало или функционална етажерка. Добра идея е да поставите етажерка и над тоалетната.

Окачените мебели са изключително подходящи за малките бани. В това число и тоалетната. Те дават усещане за пространство, а освен това мястото под тях може да запълнено с необходими принадлежности.

Обикновено малките бани не предлагат условия за поставяне на вана. Най-често се инсталира душ кабина или само душ, който може да бъде отделен с параван или завеса за баня. Параваните и завесите са препоръчителни, тъй като предотвратяват намокрянето на останалите мебели по време на баня. Ако се спрете на душ завеса, изберете страхотен модел, с който ще да допълните интериора и да внесете настроение.

Независимо, че банята е малка, огледалото трябва да бъде колкото се може по-голямо. То придава дълбочина и оптически уголемява малкото пространство. Огледалото да бъде монтирано над мивката или от вътрешната страна на вратата.

Хавлииници и закачалки – те се монтират на удобни за вас места: около мивката, на душ кабината или паравана, както и на вратата.

Не на последно място – цветове. Не  задължително да залагате на бялото, но е препоръчително да избирате всичко в светли и пастелни цветове, които отразяват светлината и създават усещане за простор. Ако имате любим цвят, различен от светлите, може да го използвате, но само като акцент. Това може да бъде кърпа за баня, сапунерка или друг аксесоар.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.