Помогнете на вашия копирайтър на свободна практика, за да ви помогне и той

Наехте професионалист, сега оставете думите да потекат

Вашата работа при работа с копирайтър на свободна практика е да предоставите основна информация за вашия продукт и индустрия.

Може би сте мислили, че можете сами да напишете копие или брошура за вашия уебсайт. Но бавно сте стигнали до осъзнаването, че професионален копирайтър е това, от което се нуждаете, за да свършите работата бързо и ефективно.

Проверихте портфолиото на няколко копирайтъри на свободна практика и избрахте човека, чийто опит и умения отговарят най-добре на вашите нужди. Топката е в полето на копирайтъра. Работата ви обаче не е свършена. Все още ще играете важна роля в подпомагането на вашия копирайтър на свободна практика да постигне най-добри резултати.

Предоставете информация

Да, копирайтърът е професионалист и знае как да създава умни изречения и плавен разказ. Но той първо трябва да научи за вашия бизнес. Вие познавате вашите продукти, вашата индустрия, вашите клиенти и вашата конкуренция. Той знае само толкова, колкото му кажеш. Така че бъдете готови да му предоставите полезна информация, устно или от съществуващи писмени материали, която той може да използва като фактическо съдържание при написването на вашето съобщение.

Обяснете голямата картина

Кажете на копирайтъра за вашите маркетингови планове. Искате вашият уебсайт, брошури и други маркетингови материали да предават същото основно послание. И искате всеки артикул да има своето място в усилията ви за продажби. Вашият копирайтър трябва да разбере вашата маркетингова стратегия, преди да сложи писалка на хартия.

Поставете реалистични срокове

Идентифицирайте различните стъпки на проекта и създайте времева линия за завършване. Осигурете на копирайтъра крайни срокове, но също така задайте времеви цели за себе си. Например, ако копирайтърът трябва да предостави първата чернова на копие до определена дата, трябва да отбележите дата, когато ще завършите прегледа на тази чернова. Не забравяйте да отделите достатъчно време за всеки етап от проекта, така че крайният резултат да е възможно най-добрият.

Получете оферта за всеки проект

Работейки с копирайтъра, опишете какво ще включва всеки проект и получете цена. И двете страни трябва да знаят и одобрят цената, преди да започне работата.

Оставете копирайтъра да си свърши работата

Не управлявайте прекалено взискателно. Копирайтърът е опитен професионалист. Позволете му да изработи вашето копие, без да поглежда през рамо. Позволете му да направи своята магия, за да създаде текст, който представя вашия материал по интересен начин.

Очаквайте, че ще има ревизии

Копирайтърите не са четци на мисли. Те ще напишат чернова, която се надяваме да се доближава до това, което сте очаквали, но все пак може да изисква някои промени. Осигурете конструктивна обратна връзка, а не гневна критика, и след това оставете копирайтъра да промени текста според нуждите.

Опитайте се да направите всички ревизии само в един или два кръга. Въпреки че някои проекти изискват итеративен процес, прегледите на части съдържание, които включват създаване на версия след версия на копието, са неефективни и водят до ненужна допълнителна работа както за вас, така и за копирайтъра.

Повечето копирайтъри включват до два кръга ревизии в цената си. Надвишите ли това и рискувате допълнителни такси.

Коригирайте крайния продукт

Вашият копирайтър трябва да предостави окончателна чернова, която е перфектна, но грешки се случват. Ваша отговорност също е да коригирате текста за въвеждане, пунктуация и граматика, просто за безопасност. Допълнителните очи винаги са нещо добро.

Бъди мил

Отнасяйте се към своя копирайтър като към партньор и и двамата ще спечелите. Копирайтърът е на ваша страна ( такъв именно има на www.tekstovete.com ). Той иска готовият продукт да предизвика вашето удовлетворение и да постигне вашите цели. Той ще работи усилено, за да го направи перфектен. Помогнете да направите пътуването към тази цел приятно.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.