Практически съвети за пътна помощ

В случай на злополука или блокиране на нашето превозно средство, трябва да вземем предвид някои полезни съвети, когато използваме теглещата платформа или услугата за пътна помощ или помощ при пътуване.

На първо място, трябва да се опитаме да отстраним превозното средство от пътя, в случай че пречи на другите водачи и да сигнализираме правилно с аварийните триъгълници.

Когато поискаме услугата теглене , трябва да проверим покритието на нашата застраховка за пътна помощ. Обикновено тези застраховки включват услугата кран в случай на повреда или злополука.

Ако автомобилът ни е на няколко години или е нов, също е интересно да проверим услугите за помощ, предоставяни от производителя на автомобила през първите години.

Ако се използва частна услуга за теглене , важно е да знаете тарифите за теглене предварително и, ако е възможно, да имате писмена оценка, преди превозното средство да бъде преместено. След като услугата бъде извършена, ще ни е необходима фактура, за да можем да предявим иск, ако е необходимо, или да възстановим сумата от нашите застрахователни компании, сервиз, ако се дължи на повреда при ремонт и др.

В зависимост от нашето застрахователно покритие можем да изберем сервиза, в който искаме да бъде преместено нашето превозно средство.

Съвет за сигурност

Като общо правило, всички имаме мобилен телефон, с който да поискаме теглене, но ако се окажем принудени да отидем пеша до бензиностанция или град, откъдето можем да се обадим, ще го направим извън пътя, със светлоотразител жилетка и в платното по посока на насрещните МПС.

Ако трябва да изчакаме пристигането на теглещата служба , най-добре е да го направим извън автомобила и възможно най-далече от движението, ако е блокирано някъде с намалена видимост.

Следвайки тези лесни, но полезни съвети, ние значително ще намалим риска от злополука в случай на повреда.

Източник: Денонощна пътна помощ в цялата страна

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.