Предимства от използването на хидроизолационна система от течен каучук

Течните мембрани са студено нанесени течни хидроизолационни системи, които се втвърдяват незабавно като единична напълно залепена мембрана без съединения или шевове.

Уникалната му формула осигурява 1100% еластичност и над 95% памет, което позволява прекомерно движение на покрива.

С отлични екологични характеристики и практики за безопасна работа, течните покрития са огромно подобрение на хидроизолацията на листове и горелки.

Не изисква пламъци, разтворители или грундове и никакви шевове.

Използването на течен каучук елиминира необходимостта от отстраняване на стар материал, осигурявайки идеално покритие за повечето субстрати, включително филц, асфалт, дървен материал, бетон, гофриран азбест, метал и изолационни плоскости както за скатни покриви, така и за плоски покриви.

Ускорено водоустойчиво покритие, осигуряващо бързо втвърдяване, висока производителност и по-малко прекъсване на работата поради лошо време.

Всички наши продукти от течен каучук се произвеждат в Австралия по най-високите възможни стандарти, гарантиращи постоянно високо качество и наличност на всички системи.

 

Коя хидроизолационна мембрана е най-добра

Собствениците на сгради последователно отказват използването на горещо нанесени хидроизолационни продукти поради изпарения и открит пламък.

Настоящият фокус е върху здравето и безопасността на строителните работници и обитателите на сградите.

Днес безопасността е най-важният въпрос в строителството, като одобрената употреба е само тези материали и методи на нанасяне, които не представляват риск за здравето или безопасността на апликаторите или обитателите на сградата

Системата е безшевна по цялата си повърхност.

Liquid Rubber осигурява водоустойчив уплътнител около най-сложните детайли и функции.

Когато се използват при ремонт, реставрация или обновяване, течно нанесените хидроизолационни системи обикновено могат да се нанасят върху съществуващата мембрана без необходимост от отстраняване.

Течните хидроизолационни системи позволяват бърза, рентабилна безпроблемна защита на конструкциите без прилагане на топлина.

Това спестява време и разходи.

В зависимост от избраната система за полагане, хидроизолацията е гарантирана за 10, 15 или 20 години.

Хидроизолационните мембрани се използват за защита на сгради и съоръжения от повреди, причинени от вода. Тези мембрани са тънки слоеве от материал, които се нанасят върху повърхността на конструкцията, за да предотвратят проникването на вода в материалите под нея. Хидроизолационните мембрани се използват в различни приложения, включително покриви, основи, мазета, бани и плувни басейни.

Има няколко причини, поради които хидроизолационните мембрани са важни. На първо място, те помагат за предотвратяване на щети от вода. Когато водата проникне в сграда или структура, тя може да причини различни проблеми, включително гниене, мухъл и структурни повреди. Хидроизолационните мембрани създават бариера, която не позволява на водата да проникне в основните материали, предпазвайки структурата и нейното съдържание от увреждане от вода.

Друга важна причина за използването на хидроизолационни мембрани е подобряването на енергийната ефективност. Когато водата проникне в конструкцията, тя може да доведе до насищане на изолацията, което намалява способността ѝ да изолира. Това може да доведе до по-високи разходи за отопление и охлаждане. Хидроизолационните мембрани могат да помогнат да се предотврати това, като задържат водата извън сградата или конструкцията.

И накрая, хидроизолационните мембрани могат също така да подобрят дълготрайността на конструкцията. Като предотвратяват повреди от вода, те спомагат за удължаване на живота на сградата или конструкцията. Това може да спести пари в дългосрочен план, като намали необходимостта от ремонти и подмяна.

Като цяло хидроизолационните мембрани са съществен компонент на всяка сграда или структура. Те осигуряват защита срещу повреди от вода, подобряват енергийната ефективност и увеличават дълготрайността на конструкцията. Независимо дали изграждате нова структура или ремонтирате съществуваща, хидроизолационните мембрани трябва да са основен приоритет.

Източник: https://remontnapokrivibg.eu/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.