komfortna-banyДекорацията в банята е комплексен въпрос, който засяга не една или две решения за цялостната визия в помещението. Преди години дори не можеше да се говори, че санитарният фаянс може да оказва естетически ефект върху интериора, но днес нещата стоят по друг начин.

В масовия вкус са се оформили две направления относно присъствието на санитарния фаянс в банята.

Първото е свързано с традиционното разбиране, че видовете тоалетни чинии и мивки за баня има чисто практичен ефект и няма кой знае каква важност те да бъдат естетически издържани повече от това, което е прието за стандарт. Затова в баните и тоалетните на хора с този тип разбиране, много често могат да се видят стояща тоалетна чиния тип моноблок и стенен умивалник с типичната масивна форма с полуботуш. Изборът е на базата че използването и грижата за тоалетната чиния се е превърнало в нещо рутинно, а умивалниците в познатата форма се чистят по-лесно.

Второто направление е свързано със съвременните представи за дизайн, визия и функционалност. Все повече млади семейства разчитат на модели санитарен фаянс, които създават силна естетическа динамика в интериора на банята. Затова в такива помещения могат да се видят все по-усъвършенствани и авангардни форми мивки за баня, окачени тоалетни чинии със системи за вграждане; сет тоалетна чиния и биде и т.н. Що се отнася до промените във формата, те са забележителни както в моделите тоалетни чинии, така и при мивките за баня.

Може би затова на поколението с по-традиционни разбирания им е трудно да избират новите модели санитарен фаянс, чиято форма има много силно въздействие върху цялостната визия в банята. Тези форми освен, че изпълняват функциите си, се намесват декоративно, цветово, стилно и дори луксозно в интериора, така че всеки има право да избере, какво е най-подходящо за неговата баня.

Източник: https://mebeli-za-bania.com/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.