Селският туризъм става все по-търсен от гражданите в България

Българско-село

Селският туризъм става все по – предпочитан, особено от жителите на големите градове.

Какво точно представлява понятието „СЕЛСКИ ТУРИЗЪМ“?

Има се предвид следното: Почивка на село, било то в стара къща, или пък във вила, къща за гости, хотел, намиращ се в българско село.

Селският туризъм се асоциира и с допира до селския живот като атмосфера, начин на хранене и прекарване на свободното време.

Селският туризъм може да се съчетае с алтернативни спортове, в това число рафтинг, планинско колоездене, риболов, както и много други сходни.

Популярност добива и понятието „агрофитнес“, което включва физически дейности, свързани с живота на село – цепене на дърва, бране на грозде и билки, хранене и миене на животните, яздене на коне, доене на крава – все неща, които не могат да се правят в никой хотел, пък било то и в планински курорт.

В България има села, които, след като посети, даден човек се влюбва в тях. Такива са селата Долен, Ковачевица, Сенокос и много други, за които можете да научите от проект На Село.

Любезно отношеине от жителите на селата няма как да се види в големия град, където всеки е изнервен, под стрес и напрежение. Именно и това прави така, че интересът към селото да е по-голям.

Къща за гости е имот, който предлага възможност за наемане на отделна стая. Обикновено, вилите имат условия за самостоятелно приготвяне на храна, докато в къщите са гости, туристите се настаняват и се изхранват от домакините. Вилите се наемат за уикенд, докато при настаняване в къща, често се срещат запитвания за по-дълъг период от време.

Старинните църкви, пазещи вековни истории, също впечатляват посетителите на българските села. Автентичност, вековна красота, легенди и истории, които можете да научите от някоя баба или дядо, правят така, че да заобичате посетеното село и да искате да прекарате всеки уикенд там. На село, на мястото, което се наблюдава БЕЗВРЕМИЕ.

You may also like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *