Спално бельо, полезни съвети

 

spalno-belio-100-pamuk-300x300

Хората прекарват средно 1/3 от живота си спейки. 1/3, да помислим върху това. Ако човек живее 90 години, той през животът си е спал 30 години. 30 години сън. Това е ужасно много време. Защо тогава да пестим от Спално бельо? Спалното бельо е част от живота ни, по-точно 1/3 от нашият живот е спално бельо.

Множеството възможности за избор на спално бельо, обаче често пъти ни карат да не вземаме правилното решение. Тази статия има за цел да Ви помогне да изберете подходящото спално бельо, което да направи онази 1/3 част от живота Ви много по-приятна.

      1. Материал

В миналото, по-голямата част от спалното бельо се произвеждало от памук. Днес памукът също е един от най-популярните материали за изработване на спално бельо.

Памукът задържа топлината през зимата, а същевременно дава възможност на хладният въздух да преминава през лятото. Той е добър избор за всякакъв климат. Той може да се смесва с изкуствена коприна и това да повлия на допира и теглото му.

 

Бамбуковите смеси  се превърнаха в изключително актуален материал напоследък. Често смесвани с памук или други материали, защото бамбукът е естествен антимикробен материал.

Горепосочените материали за спално бельо, са особено подходящи за топли климати. Те имат и своя недостатък, трябва да се гладят доста често. Освен, ако не Ви харесва намачкания вид, разбира се. Ако не обичате гладенето помислете за спално бельо от  сатен. Макар да се мачка много трудно и да придава особена романтика, то може да бъде прекалено топло за през лятото.

     2. Брой на нишките

Имаме предвид, броя на нишките на 1 кв. см. от плата на спалното бельо. Лесно е да човек да помисли, че повечето нишки на 1 кв. см. означават по-меко спално бельо. Но това не винаги е така. Спално бельо с по-нисък брой на нишките вплетени на 1 кв. см., но изработен от материал, който е натурално по-мек, означава че и спалното бельо ще бъде по-меко, откото спално бельо изработено с по-висок брой нишки на 1 кв. см., с по груб естествен материал.

Трябва да признаем обаче, че при равни други условия. Именно броят на нишките в 1 кв. см. може да означава по-конфортно спално бельо. Не се изкушавайте обаче да купувате спално бельо с 800 – 1000 нишки на 1 кв. см., най-вероятно ще се чувствате много удобно и в спално бельо от околко 400 – 450 нишки на 1 кв. см.

      3.  Размер

Трябва да запомните, че когато купувате спално бельо, то трябва да бъде малко по-голямо от леглото ви. Добре е чаршафите Ви да бъдат с около 40 см. по-големи от леглото ви, завивката също. Това е така, защото може да ви бъде особено дискомфортно да спите на събран чаршаф или пък завивката да не бъде достатъчна за вас и половинката ви.

   4. Цена 

В началото на тази статия казахме, че човек прекарва средно 1/3 от живота си в сън. От тази гледна точка помислете за отделянето на повече средства, ако смятате, че имате нужна от дадено спално бельо, което да направи сънят ви по-пълноцен.

Всичко за спалното бельо, можете да намерите на spalno-belyo.com. Спално бельо от памук, сатен, бамбук, микрофибърно спално бельо, 3D спално бельо и изобщо всичко необходимо ви за добрият сън.

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.